Tillidsrepræsentant Troels Breiner Nielsen tog i efteråret 2017 fat i tre af sine kolleger i Elgiganten i Randers og spurgte, om de ville være med til at forbedre arbejdsforholdene i butikken og på lageret.


Det ville de godt, for der var mange, der følte, at samarbejdet med ledelsen skrantede. Man kunne blive skældt ud, når man meldte sig syg. Der manglede også oplæring af personale, og det gik ud over kunderne, salget og udbetalinger af bonus. Indtil nu havde det ikke hjulpet, at tillidsrepræsentanten og kollegerne igennem længere tid havde forsøgt at få ændret på tingene.

Så folk strømmede til et møde, som tillidsrepræsentanten inviterede til. I løbet af de efterfølgende dage skrev 45 - mere end to tredjedele af de ansatte - under på et brev til den administrerende direktør for Elgiganten i Danmark.

Mangler du en tillidsrepræsentant? 

Vil du høre mere om, hvordan du også får en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads, eller har du selv lyst til at arbejde for jeres forhold i Elgiganten?
Så kontakt organiser Søren Hallum-Andersen på mail eller tlf.: 4091 7914.

- De gjorde det, fordi de ikke ville gå på kompromis med deres arbejdsglæde, siger en af initiativtagerne, Nicolai Møllegaard Jespersen.

Derfor lod Nicolai sig vælge 

Nu skete der endelig noget. På et aftenmøde gennemgik varehuschefen brevet og tog dele af kritikken til sig. Der blev også holdt et møde med varehuschefen, folk fra HK Handel og Elgigantens HR-afdeling.

Dialogen førte til et bedre samarbejde. Blandt andet takket være et nyt samarbejdsudvalg, hvor tillidsrepræsentanterne følger med i driften, fortæller Nicolai Møllegaard Jespersen. Han blev sidste efterår valgt til tillidsrepræsentant på lageret.

Hvorfor lod du dig vælge?
- Fordi jeg godt kan lide at være i kontakt med mennesker. Der kan være kolleger, der har brug for mig, fordi de er blevet opsagt, eller der er dødsfald i familien. Jeg bliver lukket ind i andre menneskers liv, og det er fantastisk, når jeg kan gøre en forskel. Jeg får også selv noget med i bagagen i form af viden og personlig udvikling, siger Nicolai Møllegaard Jespersen.

Derfor gider Troels blive ved

Hans kollega Troels Breiner Nielsen har været tillidsrepræsentant i butikken i næsten fem år. 

Hvorfor gider du blive ved?
- Fordi det er spændende. Jeg kan godt lide at arbejde for, at folk har et ordentligt arbejdsmiljø og trivsel. I Elgiganten er de fleste medarbejdere meget unge. Jeg er 41 år, men de fleste er 18 til 20 år, så der er mange ting, jeg kan tale med dem om, siger han.

De færreste kender i forvejen til, hvad fagforeningen kan gøre.

- Men de melder sig ind, når de kan se, at de kan få hjælp. Fx til at tjekke lønsedler, og til at forstå regler om ferie og feriefridage, siger Troels Breiner Nielsen.