Malene fortæller om sin elevtid.

Find ud af, hvad det er for en virksomhed, du er elev i, og fortæl, hvordan de får mest ud af dig, siger Malene Ruff. Foto: Lisbeth Holten

Arbejdsdage konstant placeret foran en computer med administrative opgaver. Cirka sådan forventede Malene Ruff, at det ville blive, da hun for to et halvt år siden startede som kontorelev hos plastproducenten Thermo Fisher Scientific i Roskilde.

Sådan blev det på ingen måde. Selvfølgelig var der administrative opgaver, men også så meget andet. Ikke mindst takket være Malene Ruffs eget initiativ til at komme ud af kontoret - at bruge to, tre dage ad gangen med at opholde sig i forskellige produktionsenheder i virksomheden. Tale med kolleger og bare blive klogere og klogere på, hvad virksomheden egentlig lavede.

- Det er selvfølgelig nemmere, når du er ansat i en produktionsvirksomhed. Men jeg synes alligevel, at det er et råd til alle, siger 26-årige Malene Ruff.
- Pointen er, at du får rigtig, rigtig meget ud af at blive så klog som overhovedet muligt på hele virksomheden i stedet for mere snævert at fokusere på dine egne specifikke arbejdsopgaver. Det er både nemmere og sjovere at løse dine opgaver, hvis du kender det store billede i detaljer - især når du skal til at have nye opgaver.

10 ting, du skal være opmærksom på som ny elev

Fortæl, hvordan du lærer bedst
Malene Ruff er i dag fastansat hos Thermo Fisher Scientific. Hun kan se tilbage på en vellykket elevtid, som hun i høj grad selv var med til at præge. Også ud over sine ud af kontoret-udflugter.

- Det er vigtigt hurtigt at få en afklaring fra virksomheden om, hvad de forventer af dig. Jeg kunne ikke starte i den afdeling, som det oprindeligt var planen. Det endte så i virkeligheden med at blive til min fordel, fordi jeg kunne påvirke det i den retning, jeg ønskede, siger Malene Ruff, der ligeledes mener, at du som elev bør være klar i mælet over for din nye arbejdsgiver om, hvordan de får mest muligt ud af dig.

- Du er nødt til at fortælle dem, hvordan du lærer bedst. Nogle trives bedst med sidemandsoplæring, mens jeg fx hellere vil kaste mig ud i det selv og lære af mine fejl. Virksomheden gør jo bare som de plejer, men hvis det ikke er den rigtige måde, så er der ingen, som vinder, siger Malene Ruff.
- Og så spørg! Det siger alle, men det er altså også supervigtigt. Jeg stillede rigtig mange spørgsmål til arbejdsprocesserne, og det blev der taget rigtig godt imod.