- Jeg blev uddannet kontorassistent med speciale i administration i august 2017. Det var i en privat virksomhed, hvor jeg fik en midlertidig kontrakt, da jeg var uddannet. Men egentlig har jeg hele tiden gerne villet arbejde med offentlig administration, så da jeg blev ledig 1. marts 2018, begyndte jeg at søge i den retning, fortæller Kira Elisabeth Kristensen, 27 år og fra Skive.

 

Kira Elisabeth Kristensen

 

Kira var i starten af april til et arrangement i HK-Huset i Herning, hvor der var fokus på offentlige arbejdspladser. Her fortalte repræsentanter fra SKAT og Midt- og Vestjyllands Politi om, hvad der skal til for at arbejde hos dem, og hvordan man kan kompetenceudvikle sig.

 

Kira var også på jobsøgningskursus hos HK – se de mange arrangementer og tilbud til dig på hk.dk/kalendermv 

 

Hun kontaktede desuden HK’s Karrieretelefon, hvor hun fik struktur på ansøgning og CV og tips til jobsamtalen herunder lønforhandling. Hun var også forbi HK MidtVests karrierevejleder Hanne Lund-Nielsen, som hun sparrede med omkring sine jobansøgninger. 

 

Endelig lod Kira sig registrere i HK JobBørs, hvor jobformidler Lone Bjørnkjær fra HK MidtVest matcher HK-medlemmer, der søger efter et nyt job, med arbejdsgivere i det midt- og vestjyske.

 

Jobsøgning blev målrettet

- Det hele var rigtigt positivt. Jeg fik målrettet min jobsøgning, og ved arrangementet i HK-Huset i Herning fik jeg øjnene op for, hvad politiet kunne tilbyde. Og da der blev slået ledige stillinger op i Politiets Administrative Center i Holstebro, besluttede jeg at søge, beretter hun.

 

I tre til fire uger, efter Kira havde sendt ansøgningen, hørte hun ingenting, og tænkte, at hun nok ikke var kommet i betragtning til stillingerne, da hun i starten af maj blev ringet op og kaldt til jobsamtale. Samtalen foregik mandag 7. maj, og fredag den 11. fik hun at vide, at hun var ansat pr. 1. september 2018. 

 

God jobstart

Egentlig skulle Kira starte i afdelingen, der arbejder med udstedelse, fornyelse, frakendelse og inddragelse af kørekort. Men da der manglede medarbejdere i bødeafdelingen, blev hun spurgt, om hun ville starte der allerede 1. juli, og det sagde hun ja tak til. 

 

Afdelingen arbejder med inddrivelse af en lang række bødetyper herunder kan nævnes fartbøder, bøder i forbindelse med overtrædelse af hygiejneregler på restauranter og overtrædelse af fiskekvoter. 

 

Hvis modtageren af bøden ikke accepterer den, skal sagen forbi retten, og når der falder dom, registrerer Kira den i bødesystemet og sender en opkrævning ud til borgeren, lige som hun sørger for arkivering af sagerne.

 

Udvikler sig fagligt

- Jeg har fået en grundig oplæring, og kollegerne er meget hjælpsomme. Du får en kontaktperson, når du starter, og der er en teamkoordinator, du kan spørge til råds. Der er startet to andre i afdelingen samtidig med mig, og det giver en sammenholdsfølelse, at vi er i samme båd, fortæller Kira og fortsætter:
 
- I det hele taget er der en stor fællesskabsfølelse blandt medarbejder i Politiets Administrative Center. Indstillingen er, at vi løser opgaverne i fællesskab, og jeg er rigtig glad for at være her. Lige, da jeg startede, var jeg bange for, at når jeg ikke var uddannet inden for offentlig administration, så ville jeg være langsom eller ikke forstå opgaverne. Men sådan har det slet ikke været. Jeg føler, at jeg bidrager fuldt på højde med de andre, når jeg løser en opgave.

 

Kira ser nu frem til at starte i afdelingen for kørekort 1. oktober 2018.

 

- Det er meget tilfredsstillende på det personlige plan at være ansat hos Politiet. Jeg udvikler mig fagligt og føler mig godt tilpas, så jeg er glad for, at jeg tog et karrierespring, siger hun.
Artiklen er opdateret 10. september 2018

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.