Mie Eliasen tog som tillidsrepræsentant initiativ til jævnlige møder med kollegerne. Det har hjulpet på trivslen i Elgiganten på Fisketorvet. 
Foto: Søren Svendsen

Mie Eliasen blev tillidsrepræsentant i Elgiganten i butikscentret Fisketorvet i København kort tid efter, Elgiganten havde overtaget Fona. Medarbejdere fra Fona og Elgiganten skulle nu arbejde sammen, og det kunne give gnidninger, fordi de var vant til forskellige arbejdsbetingelser.

I de to kæder var der for eksempel forskel på, hvordan man beregnede bonus. I Elgiganten beregnes bonus ud fra en fælles indsats, mens kollegerne fra Fona var vant til at få individuel bonus. Nu var alle pludselig afhængige af kollegernes salg.

- Der var ting, der ikke fungerede så godt i den her butik som i en anden Elgiganten, jeg har arbejdet i. Det ville jeg gerne være med til at lave om på, og derfor begyndte jeg at invitere til ’velfærdsmøder’, hvor vi taler åbent om tingene, siger Mie Eliasen og fortæller, at det hjalp på trivslen.

Møder hver måned 

Møderne er siden blevet en tradition og holdes efter behov. Chefen deltager ikke, men bakker op ved at betale for, at det er noget lækkert på bordet. Ofte bliver der talt om ”bløde” problemstillinger. Altså om, hvordan man har det på jobbet.

- Det har hjulpet meget, at alle føler, at der bliver lyttet til både små og store problemer. Nu er holdningen, at vi skal have alle med på båden, siger Mie Eliasen.

Efter møderne taler hun med chefen, hvis der er kommet emner op, som han efter kollegernes mening skal tage stilling til. Derudover holder tillidsrepræsentanten og en almen medarbejder hver måned samarbejdsudvalgsmøde med ledelsen, hvor mere generelle problemer tages op.

TR-hverv førte til uddannelse 

Nu har Mie Eliasen været tillidsrepræsentant i to år. Hun har hjulpet sine kolleger. Men får hun også selv noget ud af det?

- Ja, jeg har udviklet mig som person. Jeg er blevet en større menneskekender, for jeg har måttet lære at identificere, hvordan andre mennesker er, så jeg kan håndtere dem. Det er spændende. Så nu læser jeg til serviceøkonom, hvor vi lærer om de forskellige profiler, som folk kan have, fortæller hun.

 

Gør en forskel for dine kolleger i Elgiganten

Har du lyst til at arbejde for jeres forhold i Elgiganten? Så skal du overveje at blive tillidsrepræsentant. Som tillidsrepræsentant får du indflydelse på din arbejdsplads og samarbejder både med kolleger og ledelse om at skabe så gode resultater som muligt. Samtidig har du altid HK Handel i ryggen, så du aldrig står alene. Og du får selvfølgelig en god ballast i form af en grunduddannelse og valgfrie videreuddannelser.