Mathias Møller havde godt på fornemmelsen, det ville blive svært at finde et job efter endt administrationsbachelor-uddannelse i april 2017.

Dels er den generelle erfaring, at administrationsbachelorer ikke bare finder et job i løbet af ingen tid. Dels havde han gjort det lidt sværere for sig selv.

- Jeg havde jo valgt at specialisere mig i vejledning, og flere nævnte for mig, at det nok ville blive lidt svært at finde et job i den branche.

Mathias søgte og søgte. Godt nok kom han til samtale cirka en gang om måneden, men lige præcis som vejleder er erfaring rigtig godt at have i bagagen.

Og det havde Mathias ikke just. Så han måtte slå på noget andet – og fik job i Stevns Kommune, som arbejdsmarkedskonsulent, hvor han blandt andet vejleder forsikrede ledige, gennemfører fællessamtaler og underviser i hele jobsøgningsprocessen.

Min profil var vigtig at fremhæve

- Jeg brugte blandt andet at fremhæve den profil, som uddannelsen har givet mig helt konkret med mine valgfag og specialviden om vejledning, men også at uddannelsen vekselvirker mellem det teoretiske og det praktiske.

Det betyder, at han er god på det driftsmæssige plan, på det menneskelige plan og også har en juridisk metode, som gør, at han kan sætte sig ind i lovstof. Lov om aktiv beskæftigelse, Lov om aktiv socialpolitik, SU-love og mange andre lovgivninger kommer jævnligt dumpende ind, og så må han sætte sig ind i dem.

- Jeg tror, man kan sige, at vi lærer at være selvlærende, og det er meget nødvendigt, når man sidder på et område, hvor der hele tiden kommer regelændringer og ny lovgivning.

Mathias prøver også at kæmpe en kamp for de kommende administrationsbachelorere.

- Jeg har foreslået, at vi på sigt skal tage administrationsbachelor-praktikanter ind i kommunen, og det var der stemning for. Det ser ud til, at jeg til den tid skal være praktikantvejleder