Som så mange andre nyuddannede administrationsbachelorer sad Lasse Schmidt med følelsen ”hvordan får jeg mon et job”?

Det var en rimelig stressende oplevelse, når nu man bare gerne ville i gang, men heldigvis åbnede der sig en mulighed.

Åbningen var, at Lasse havde haft et studiejob med et EU-projekt i Aarhus Kommune, og pludselig manglede det folk med kendskab til projektet. Det havde Lasse.

Så havde han foden inden for igen, og samtidig blev et vikariat slået op i Sundhed & Omsorg, som han fik – og så var han ligesom i gang.

Hver opgave angribes med gå-på-mod

Hans primære opgaver består nu i at sekretariatsbetjene rådmand og direktør med notater, indstillinger, aktindsigter og høringssvar samt håndtere de mange borgerhenvendelser, som plejeområdet er så rig på.

Lasse Schmidt oplever, at administrationsbachelor-uddannelsen har givet ham nogle fordele – nemlig at han både kan arbejde på makro- og på mikroniveauet, altså at han både kan arbejde helt overordnet strategisk og samtidig tage sig af de mange små og lavpraktiske opgaver, som også ligger i opgave-porteføljen.

- Jeg vil formulere det sådan, at vi er uddannet til at se hele isbjerget og ikke bare toppen. Jeg synes, vi er blevet oplært i at angribe enhver opgave med gå-på-mod, så vi kan klare opgaver på alle niveauer.

Kendskab til indstillinger er godt

En helt konkret læring, som han har kunnet bruge fra første dag i jobbet, er kendskab til at skrive indstillinger, så i det daglige er Lasse blandt andet med til at kvalitetssikre indstillinger og lignende.

På uddannelsen arbejdede de nemlig en del med skabeloner til indstillinger, og det har gjort, at han har kunnet klare den opgave med det samme.

Hvad fremtiden bringer jobmæssigt er af gode grunde uvist, men Lasse har ændret syn på, hvor han helst ser sig selv.

- Mine første tanker gik nok på at arbejde med lobby i en interesseorganisation, men jeg er nu blevet mere bevidst om, hvilke spændende opgaver der kan ligge i kommunale stillinger, forklarer Lasse Schmidt.