Freelancer bureau
Har du mod på at arbejde som freelancer? Nu kan du snart trygt give dig i kast med det - uanset om du er grafiker, bogholder eller noget helt tredje.

HK lancerer mandag den 17. september Bureauet, som er for alle freelancere, der sælger egen arbejdskraft, men ikke ønsker at være selvstændigt erhvervsdrivende.

- Det er en gylden mulighed for dig, som tøver med at tage springet ud i freelancetilværelsen og har brug for tryghed, siger Kirstine Baloti, som til daglig er ansvarlig for freelanceområdet i HK.

Bureauet klarer bøvlet og giver tryghed
Det er ganske enkelt og ligetil, forklarer Kirstine Baloti:

- Du finder en opgave og forhandler en pris med kunden. Mod 8 % af fakturasummen sørger Bureauet for alt det praktiske og for din sikkerhed. Det eneste, du skal tænke på, er at udføre opgaven.

Du undgår med andre ord det administrative bøvl med CVR-nummer, fakturering, afregning af skat, moms og feriepenge. Og så er du dækket af en erhvervsansvarsforsikring, får løn under sygdom og undgår bekymring over, om pengene nu også kommer. Alt det, tager Bureauet sig nemlig af.

For nystartede. ledige og alle andre
Bureauet kan kun bruges til arbejde - ikke til salg af produkter. Det geniale er, at du påtager dig opgaven efter faktura, men udfører den som lønmodtager. Og det uanset din situation:

- Bureauet er for alle. Måske er du en nystartet freelancer, som gerne vil snuse til markedet - uden at starte egen virksomhed. Måske er du nyuddannet og opsat på at få noget på CV’et. Måske er du ledig og vil genoptjene din dagpengeret, siger Kirstine Baloti og pointerer:

- Uanset hvad din situation er, og om du er grafiker, bogholder, arbejder med it, undervisning eller noget helt femte, så har du Bureauet i ryggen.

Et værn mod underbydning
Bureauet i sig selv er non profit. Det vil sige, at pengene kun dækker omkostningerne. I tråd med den fagforeningstanke, så er Bureauet også tænkt som et værn mod, at underbydning kan finde sted.

- Vi påtager os kun administration af opgaver, der ikke underbyder markedet. Det betyder, at du skal have løn, som svarer til, hvad en fastansat inden for området ville få. Hvis du prissætter opgaven for lavt, bliver du kontaktet, siger Kirstine Baloti og forklarer:

- Du kan finde en guide til at sætte den rigtige pris på Bureauets side. Der kan du også finde en lønberegner, så du kan taste kundens pris ind og se, hvad du selv tjener, når der er afregnet feriepenge, administration m.m.

www.freelancer.dk/bureau
Kirstine Baloti har gennem længere tid kunnet konstatere et behov for netop sådan et bureau:

- Mange kan ikke overskue alt det rundt om opgaven: ”Hvorfor skal det hele være så besværligt?” Nu kan de prøve freelancetilværelsen af i relativt sikre rammer, fortæller hun.

- Nu tester vi bureauet for at se, om der er et marked. Vi har en tese om, at behovet er der, men om det er stort nok, vil tiden vise.

Læs mere på www.freelancer.dk/bureau. Og hvis du brænder inde med spørgsmål, kan du henvende dig til bureauet på bureau@hk.dk.