lønstatistik

 

82.661 medlemmer havde glæde af HK's lønstatistik sidste år. Nu kan du hjælpe os med at indsamle friske tal. Det kræver kun din seneste lønseddel og fem minutter på hk.dk/dinloen.

- Jo flere, der bidrager, desto mere valid bliver lønstatistikken. Det styrker HK’s forhandlingsposition. Og det klæder dig på til den årlige lønsamtale med chefen, siger faglig chef i HK/Privat, Kim Jung Olsen.

Netop derfor sætter vi også en iPad og fem biografpakker for to personer på højkant og trækker lod blandt alle, der bidrager til HK Lønstatistik 2018 på hk.dk/dinloen.

Argumenter for din værdi
Lønstigninger kommer ikke af sig selv. Derfor kan viden fra lønstatistikken være gylden for dig, når du sidder over for chefen.

- Du kan langt nemmere argumentere for din værdi over for chefen, hvis du ved, hvad andre HK’ere med samme opgaver, kvalifikationer og anciennitet får. Mange værdisætter sig selv for lavt, siger han.

Kim Jung Olsen forklarer, at du er nødt til at bruge lidt tid på at forberede dig, inden du går ind til en lønforhandling. Og der er masser af hjælp at hente hos HK. Du kan fx starte på hk.dk/raadogstoette/loen.

Giv din løn et eftersyn
Når statistikken er klar i begyndelsen af 2019, kan du give din løn et eftersyn på hk.dk/loentjek.

- Du trækker en nuanceret rapport, hvor du har rig mulighed for at dykke ned i forskellige parametre. Fx hvor du ligger i forhold til andre med samme stilling, men også hvad for en virksomhed du kan score mere i løn hos, siger Kim Jung Olsen.

Se hvordan du indberetter din løn