De danske kommuner ligger inde med værdifulde data om alle landets borgere i form af cpr-numre, personfølsomme oplysninger og lægeudredninger for blot at nævne nogle få ting. I dag afslører Ekstra Bladet, at 86 ud af 98 danske kommuner er blevet hacket i perioden 2015 til maj 2018.

Der er ifølge avisen både eksempler på store angreb med omfattende konsekvenser og mindre angreb. Men fælles for angrebene er, at hackerne har haft held med deres onde hensigter.

Hackere forlanger løsesum

Interne dokumenter fra kommunerne viser, at hackerne især har haft stor succes med såkaldte ransomware-angreb, hvor alt indhold på computere, servere og netværk krypteres. Hackerne forlanger herefter en løsesum for at frigive indholdet igen.

De fleste kommuner har kun været udsat for få hackerangreb, men i 23 kommuner er de offentlige computere blevet hacket mere end ti gange i perioden. I alt har der været mere end 650 hackerangreb mod kommunerne.

Alle kommunerne oplyser, at hackerne ikke har haft adgang til personfølsomme data.


Artiklen er opdateret 18. september 2018