- Jeg skrev i min ansøgning, at jeg skulle på kurset, og jeg tænker helt klart, at det har været en styrke, selv om de også så meget på min personlighed, fortæller 36-årige Janni Sørup Naursgaard fra Holstebro, der 1. oktober 2018 starter i en stilling som sagsbehandler hos den nye Gældsstyrelse (tidligere SKAT) i Ringkøbing.

 

Janni blev ledig 1. april i år efter at have arbejdet med marketing og kommunikation i en idrætsorganisation. Der var tale om et barselsvikariat, som løb ud. 

 

Janni er oprindelig uddannet dekoratør men har siden læst videre til serviceøkonom og har også uddannet sig inden for digital marketing og projektledelse.

 

- Jeg vidste, at der ville komme mange stillinger inden for det offentlige. Derfor meldte jeg mig til kurset, da jeg hørte om det gennem jobcentret, og det har rustet mig til at skulle arbejde i en offentlig virksomhed. Jeg har blandt andet fået opfrisket min viden om kommunikation og konflikthåndtering og fået bygget viden omkring det lovgivningsmæssige på, fortæller hun.

 

Janni Sørup Naursgaard og Liselotte Baadsgaard

 

Kan bruge viden fra kursus

Også 41-årige Liselotte Baadsgaard fra Struer har fået job. 

 

Hun blev ledig 1. april 2018 efter i tre år at have arbejdet som projektkoordinator ved et rådgivningsfirma indenfor byggelogistik. Hun er oprindelig uddannet inden for rejser og har blandt andet arbejdet som salgskoordinator og projektassistent. 

 

Inden, hun startede på kurset, søgte hun job som sekretær på Struer Statsgymnasium, og hun er 17. september 2018 startet i en fast stilling på 33 timer om ugen. 

 

- Jeg har god mulighed for at bruge meget af det, vi har lært på kurset, i mit nye job, da vi blandt andet har været omkring assertiv kommunikation, sparring med kolleger og persondataloven. Jeg synes, at kurset har været fantastisk godt. Vi har haft nogle utroligt dygtige undervisere, som har formået at gøre undervisningen spændende og nem at relatere til dagligdagen. Jeg synes desuden, at vores samarbejde i klassen faldt utroligt godt ud. Alt i alt win win, siger hun.

 

Nye kompetencer

Kurset ”På vej mod den offentlige sektor” startede 27. august og sluttede 14. september 2018, og foruden UCH og HK står en række jobcentre, nemlig Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Struer og Lemvig bag.

 

Kurset har været bygget op af en række AMU-fag (arbejdsmarkedsuddannelse), der giver kompetencer indenfor offentlige discipliner som offentlighedsloven, borgerservice, sagsbehandling, retssikkerhed, forvaltningsloven og persondataloven.

 

Baggrunden for kurset har været de mange statslige arbejdspladser, der som følge af blandt andet udflytning er kommet til det midt- og vestjyske område.  Det forventes, at der de kommende år vil komme ca. 400 HK-stillinger i Midt- og Vestjylland. Og her kan kurset ”På vej mod den offentlige sektor” være med til at øge mulighederne for at få job.

 

Overvejer du at kompetenceudvikle dig?

Også andre uddannelsesinstitutioner i Midt- og Vestjylland har oprettet kompetenceuddannelsesforløb i forbindelse med de mange nye arbejdspladser, der kommer til området. 

 

Overvejer du at kompetenceudvikle dig, kan du kontakte HK MidtVests karrierevejleder Hanne Lund-Nielsen for sparring. Du finder mere info på hk.dk/karrieresnak, hvor du blandt andet kan booke tid til en karrieresamtale. Her kan du også se, hvordan du kan få vejledning om efteruddannelse hos de midt- og vestjyske handelsskoler og erhvervsakademier, der tilbyder gratis uddannelsesvejledning.

 

Du kan også kontakte HK’s karrieretelefon, hvor HK’s vejledere sidder klar hverdage fra kl. 13.00-16.00. Her kan du blandt andet få sparring på CV og ansøgning. Se mere her
Artiklen er opdateret 25. september 2018

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.