Jacob Jensen, 30 år, jobsøgende, Aalborg
Jacob Jensen, 30 år, jobsøgende, Aalborg

- Jeg brænder for kundeservice og søger job inden for det private område. Jeg tager et fire dages HK-kursus om netværk. Og jeg driver HK’s netværk for medlemmer, der arbejder med kundeservice. Så på den måde bruger jeg fagforeningen og andre HK’ere som sparringspartnere i forhold til en ny arbejdsgiver.

Jacob har tidligere arbejdet ti år i telebranchen, hvor han mødte kolleger, der var organiseret i de billigere, såkaldt gule fagforeninger.

- Jeg har det stramt med gule fagforeninger, fordi de er virksomheder, som tjener penge på det arbejde, andre – eksempelvis HK - har lavet.

Jacob oplever, at det er svært at få unge på hans egen alder til at melde sig ind i en rigtig fagforening som HK med tillidsfolk og kollektive aftaler. – Folk skal næsten opleve ”katastrofen”, f.eks. en fyring, for at vågne, siger han.

Men for Jacob personligt er der ingen tvivl om, at han hører til i HK. Fordi HK står for det grundlæggende arbejde med bl.a. at tegne overenskomster.

Læs også om: