Det var i december 2015, at Monika tog beslutningen.

 

- Jeg er uddannet salgsassistent med boghandel som speciale og havde arbejdet 13 år i boghandel. Midt i julehandelen oplevede jeg at måtte sidde med varmedunk, når jeg kom hjem, fordi jeg havde ondt i lænden, og det var også nødvendigt med håndledsbeskyttere, fordi det gjorde ondt i hænderne. Helbredsmæssigt var der tale om et vink med en vognstang, fortæller Monika, der er 36 år og fra Viborg.

 

Noget andet var, at Monika følte, at hun kørte på autopilot, når hun var på jobbet. Hun trængte til nye udfordringer og valgte at undersøge mulighederne.

 

Monika Kristensen

 

Vildt angstprovokerende 

Monika blev realkompetencevurderet, og det viste sig, at hun med en HG2 i bagagen kunne springe et halvt år af en EUX Business over. Så hun sagde sit job op og startede i august 2016 på uddannelsesinstitutionen Mercantec i Viborg.

 

- Jeg var alenemor til en dreng på dengang syv år, og det var vildt angstprovokerende at skulle sige farvel til den faste løn og goddag til SU (Statens Uddannelsesstøtte), fortæller hun.
 
Halvandet år senere i januar 2018 var hun færdig men stod uden elevplads til den kontoruddannelse med speciale i administration, som hun gerne ville have, og Monika måtte melde sig ledig på Jobcentret.
 

Aktiv a-kasse

- Det var første gang i mit liv, at jeg prøvede at være ledig, og det var faktisk meget frustrerende. Jeg følte ikke, at der var nogen at spille bold op ad, indtil jeg kom til samtale hos HK’s a-kasse. 
 
- Jeg oplevede en meget aktiv a-kasse. Min vejleder Benny Christiansen fra HK MidtVest viste sig at være en rigtig god sparringspartner. Han satte en halv time af, når jeg havde brug for det. Og han var rigtig god til at gribe mine frustrationer og forsikre mig om, at jeg var på rette vej med mine ansøgninger.

 

Monika fik også hjælp til optimering af CV og ansøgninger hos HK’s Karrieretelefon 

 

Og pludselig blev hun indkaldt til flere samtaler.

 

Kunne underskrive elevkontrakt

23. maj 2018 kunne Monika underskrive en elevkontrakt hos virksomheden DEIF i Skive, som i dag er en førende virksomhed på det globale marked for grønne, sikre og pålidelige styringsløsninger til decentral elproduktion til lands og til vands. 

 

- De søgte fem kontorelever til fem forskellige afdelinger, og jeg startede 3.september 2018 i afdelingen customer care, hvor jeg opretter salgsordrer fra kunder og laver ordrebekræftelser. På sigt bliver der også tale om receptionsarbejde, fortæller hun.

 

- Det har været fantastisk at starte. Jeg er blevet taget rigtigt godt imod. Der er mange nye ting at lære, og det gør det kun spændende.  Jeg føler, at jeg kan bruge mine salgs- og servicegener i jobbet, for customer care er også kundepleje.

 

- I det hele taget er jeg glad for at have taget springet til noget andet. Det med at gå i skole igen og blive bekræftet i, at du kan stadig lære nyt. Det har været dejligt, og jeg får en alsidig uddannelse, som jeg kan bruge mange steder, siger hun.

 

Monika bliver uddannet kontorassistent med speciale i administration om to år og håber, at hun kan få lov at blive hos DEIF efter endt uddannelse.

 

Overvejer du det næste skridt i dit arbejdsliv? Kontakt Hanne Lund-Nielsen, karrierevejleder i HK MidtVest.

Se også 10 tips til dig, der vil lave noget helt andet

Artiklen er opdateret 27. september 2018

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.