- Jeg tror, at mange ender ud i at få en praktikplads, men ellers giver arrangementet øvelse i at sælge sig selv. Praktikdatingen er en god mulighed for at prøve af, hvordan det er at søge job og være til samtale, fortæller Maiken Nyberg Nielsen.
 
Maiken er i gang med en uddannelse til administrationsøkonom, der sammen med uddannelsen til markedsføringsøkonom hører til blandt de uddannelser, Dania udbyder inden for HK-området.

 

Maiken Nyberg Larsen, studerende hos Dania, og idrætskonsulent Pia Arendt og manager Jens Steffensen fra Viborg Idrætsråd.

Maiken Nyberg Larsen, som læser til administrationsøkonom, i gang med at date idrætskonsulent Pia Arendt og manager Jens Steffensen fra Viborg Idrætsråd.

 

Diskusprolaps førte til sporskifte

 
Maiken er 44 år og har en salgs- og lederuddannelse bag sig. Efter 15 år i detailbranchen tog hun et spring ind i den pædagogiske verden, hvor hun arbejdede inden for skole- og børnehaveområdet. Men en diskusprolaps satte en stopper for arbejdet. I stedet startede hun på uddannelsen til administrationsøkonom, og det har hun ikke fortrudt.
 
- Jeg har kunnet bruge min erfaring fra erhvervslivet på studiet, fortæller Maiken, der skal tilbringe hele fjerde semester i praktik, inden hun skal skrive hovedopgave.
 
- Som administrationsøkonom kan du arbejde både i det offentlige og det private. Jeg har valgt projektledelse og processtyring som speciale og har på studiet haft med både forandringsledelse, motivation af medarbejdere, optimering af processer, økonomi, jura og kommunikation at gøre, beretter hun.

 

Maiken vil gerne ud i praktik i en virksomhed, hvor der både er ad hoc opgaver og projektarbejde, og hun skal blandt andet besøge Viborg Idrætsråd, der er med til arrangementet.

 

Nemmere at komme i kontakt

22-årige Lasse Villadsen er i gang med uddannelsen til markedsføringsøkonom. Han skal også i praktik inden sin hovedopgave.

 

- Praktikdatingen gør det nemmere at komme i kontakt med en virksomhed, end hvis du skulle sende en ansøgning på mail. Og jeg føler, at jeg har fået god respons fra de virksomheder, jeg har talt med i dag. De har fået mit CV og ansøgning og sagt, at de vil vende tilbage, fortæller han.
 
- Med uddannelsen til markedsføringsøkonom kan jeg være med til at markedsføre en virksomhed og øge dens brandværdi, så jeg vil gerne ud i praktik et sted, hvor jeg kan være med til det, også gerne markedsføring på sociale medier, beretter han.

 

Mens vi taler, bliver Lasse hevet ind til en date hos virksomheden Carls.nu, der driver tre webshops.

 

Lasse Villadsen, studerende hos Dania, og salgschef Sara Lagone og e-commerce-assistent Thomas Nygaard fra Carls.nu

Lasse Villadsen, der er i gang med uddannelsen til markedsføringsøkonom, i snak med salgschef Sara Lagoni og e-commerce-assistent Thomas Nygaard fra Carls.nu

 

Får et førstehåndsindtryk

- Vi får forhåbentlig en praktikant ud af arrangementet, som kan bidrage positivt, og som får mod på at søge ind hos os efter endt uddannelse, lyder det fra salgschef Sara Lagoni og e-commerce-assistent Thomas Nygaard fra Carls.nu
 
- Vi kan se de studerendes gåpåmod, og hvem de er. Det ser du ikke så meget på en traditionel ansøgning, forklarer de.

 

Idrætskonsulent Pia Arendt og manager Jens Steffensen fra Viborg Idrætsråd fortæller:

 

- Det er en fantastisk mulighed for at møde ansøgerne og se dem an. Du får et førstehåndsindtryk og kan danne dig et indtryk af, om det er én, du ønsker at snakke videre med. Vi var med ved sidste praktikdating, hvor vi fik to dygtige praktikanter, og også denne gang skal vi bruge to, nemlig en administrationsøkonom og en markedsføringsøkonom, siger de.

 

I alt deltog 25 virksomheder og 120 studerende i praktikdatingen. Foruden administrations- og markedsføringsøkonom var det studerende fra autoteknolog og it-teknolog uddannelserne.

 

Maiken fik i øvrigt en praktikplads hos Viborg Idrætsråd ud af arrangementet, og Lasse har fået flere aftaler om praktikpladssamtaler i kalenderen.

 

Afgørende at virksomheder tager praktikanter

Marianne Køpke, formand for HK MidtVest, mener, det er afgørende, at virksomhederne i det midt- og vestjyske område tager praktikanter og elever, hvis der skal være tilstrækkeligt med faglært arbejdskraft i fremtiden.

 

- Det er vigtigt, at virksomhederne tager praktikanter og elever ind og sørger for, at de har de kompetencer, de efterspørger. Det er for nemt at sige, at der ikke er nogen, der søger de ledige stillinger, de slår op, hvis ikke de selv løbende sørger for at uddanne faglært arbejdskraft, mener hun.

 

Marianne Køpke sidder med i RAR Vest – Det Regionale Arbejdsmarkedsråd – og her skal der på kommende møder drøftes en opgørelse fra LO – Landsorganisationen i Danmark – der viser markant mangel på praktikpladser i Region Midtjylland.

 

Ifølge opgørelsen mangler der pr. 1. juli 2018 hele 2401 praktikpladser i Region Midtjylland. Der mangler først og fremmest praktikpladser inden for kontor, handel og forretningsservice og teknologi, byggeri og transport.

 

Marianne Køpke ser derfor positivt på et initiativ som praktikpladsdating.

 

- Det plejer at give gode resultater, både for virksomheder og studerende, siger hun.
Artiklen er opdateret 28. september 2018

DU FÅR HJÆLP TIL AT FINDE OG SØGE JOB

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.