Sassia 1

Foto: Lisbeth Holten

 

Sassia Sakhri
// 45 år
// Oprindeligt uddannet laborant
// I dag risikokonsulent i PFA Pension

Oprindeligt stod Sassia Sakhri med hænderne dybt nede i den enormt komplekse og specialiserede materie. Som laborant hos DAKO A/S nød hun det nørdede og åbenlyst sympatiske i at kvalitetssikre virksomhedens bidrag til cancerdiagnostik. Et område, hun beskæftigede sig med i mere end 10 år.

I dag, flere år senere, sidder 45-årige Sassia Sakhri i PFA Pension. Ikke som laborant, naturligvis. Men som risikokonsulent.
Vejen dertil er gået over et par store masseafskedigelser, som har ramt hende - og ikke mindst en akademiuddannelse i virksomhedskommunikation.

- Jeg var rigtig glad for mit job som laborant. Jeg følte virkelig, at jeg gjorde en forskel for andre mennesker, og det er vigtigt for mig. Tanken om at prøve noget andet på et tidspunkt var måske ikke fjern for mig, men jeg var ikke på vej væk fra branchen dengang, fortæller Sassia Sakhri med henvisning til den første, store fyringsrunde.

Den sendte hende ud i en hård periode som arbejdsløs. Men blev også indledningen til et større karriereskift.
- Jeg var meget specialiseret i det, jeg havde lavet. Så jeg blev tvunget til at tænke helt nye tanker, siger Sassia Sakhri, som lavede en liste over alle de kompetencer, hun havde, samt ikke mindst hvilken type af opgaver, hun havde lyst til at lave.

- Øvelsen for mig gik især ud på ikke at se mit arbejdsliv gennem et tunnelsyn. Jeg blev tvunget til at se på mine kompetencer meget bredere og finde frem til, hvad det virkelig var, jeg godt kunne lide ved et arbejde; hvilke værdier, som betyder noget for mig, og hvor jeg kunne se mig selv i fremtiden.

"Det her er helt sikkert uden for min komfortzone"

 

Det korte svar på de store spørgsmål? Sassia Sakhri ville gerne arbejde inden for et felt, hvor det var hendes opgave at gøre andre mennesker stærkere til deres arbejde.

Hun tog en akademiuddannelse i virksomhedskommunikation og fik siden job hos Novo Nordisk som træningsspecialist, som står for at sætte kollegerne ind i de forskellige, komplicerede processer, som laboranterne og andre faggrupper arbejder med - samt at sikre, at man efterlevede lovgivningen. Her kom hendes mange år på gulvet til stor gavn i forhold til at sikre kvalitet ud fra nogle skærpede standarder.

Men så blev hun direkte ramt af endnu en masseafskedigelse. Via LinkedIn og hendes øvrige netværk landede hun sidste år i PFA Pension. Her har hun titel af risikokonsulent, hvor hun i tæt samarbejde med ledelsen står for at analysere risici ved alle processer og nye tiltag i virksomheden, blandt andet i forbindelse med ny lovgivning.

- De fleste, mig selv inklusive, har vel en tendens til kun at søge inden for deres komfortzone. Men det her er helt sikkert uden for min komfortzone efter alle de år i medicinalbranchen, og det er både virkelig spændende og angstprovokerende, siger Sassia Sakhri.

- Min nye chef så det kun som en fordel, at jeg kom fra en anden branche, da han kunne se, at jeg havde en masse med mig omkring kvalitetssikring, dokumentation og formidling af nye tiltag og gerne ville undervise. Jeg arbejder stadig på at sikre den tunge faglige indsigt, som jeg har været vant til og som gør, at jeg personligt er helt tilfreds med min indsats. Jeg har arbejdet rigtig meget med undervisning af mine kolleger, fx i forhold til de nye persondataregler, og her kan jeg jo bruge rigtig mange af mine kompetencer inden for formidling, kvalitetssikring og facilitering.

Sassia Sakhris råd 

til dig, der vil prøve noget nyt.
… virkelig at øve sig på ikke kun at se begrænsninger. Jeg tror tit, at vi er vores egen værste fjende og hurtigt tænker ”det kan jeg nok heller ikke”. Motivationen og kemien i forhold til en ny arbejdsgiver betyder helt vildt meget, og så kan det godt være, at man ikke har den tunge, faglige viden, inden du starter. Men det kan du lære.