Tine

Foto: Lisbeth Holten

 

Tine Mai Petersen
// 58 år
// Oprindeligt uddannet elektronikmekaniker
// I dag administrativ sagsbehandler i Uddannelsesforbundet
I Tine Mai Petersens hus i Måløv hang 10-15 plancher med koordinatsystemer. Yderpolerne havde navne som ”få ansatte - kæmpe virksomhed”, ”stort personligt udviklingspotentiale - hvile i arbejdsopgaverne” og ”NGO – privat virksomhed med fokus på bundlinje”.

Streger blev flyttet frem og tilbage, mens en veninde stillede alle de rigtige og vigtige spørgsmål om, hvad der virkelig betød noget for Tine Mai Petersens nye arbejdsliv efter mange, mange år i Danmarks Radio.

- Da jeg startede, var jeg helt blank. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle være andre steder end DR. Men jeg stod også i en luksussituation, hvor jeg var blevet fritstillet med et helt års løn, så jeg besluttede at bruge lang tid på at vælge det helt rigtige, fortæller 58-årige Tine Mai Petersen.

Markante skift i arbejdslivet er ikke ligefrem nyt for Tine Mai Petersen. Siden hun i begyndelsen af 1980’erne som en af meget få kvinder tog en uddannelse som elektronikmekaniker, har hun været igennem en lang karriere i DR. Først som lydtekniker, senere som underviser i digitalisering, lidt radioproduktion efter en journalistisk efteruddannelse og endelig som HR-udviklingskonsulent.

- Jeg har altid været frisk på at gribe de muligheder, der var. Og dem var der mange af i DR.
På et tidspunkt forsvandt benene dog bogstaveligt talt under hende. Af sted med ambulance. Tine Mai Petersen var knækket helt sammen af stress.
- Jeg blev aldrig rigtig glad for det igen, efter at jeg kom tilbage. Så da jeg fik mulighed for at få en fratrædelse i forbindelse med en nedskæring, greb jeg den.

 

"Mit arbejde skal betyde noget for andre mennesker end mig selv"

 

Og så er vi tilbage ved koordinatsystemerne hjemme i huset i Måløv.
- Jeg fandt ud af, at det, som betød mest for mig, var at finde et arbejde, som tydeligt betød noget for andre mennesker end mig selv. Jeg var oppe i årene og havde stået nok på tæer, så jeg var ikke indstillet på, at jeg skulle ud og lære en masse nyt. Jeg fik snævret mig ind til enten en ngo eller en fagforening. Heldigvis havde jeg rigtig mange strenge at spille på, siger Tine Mai Petersen.

I 2015 begyndte hun som administrativ sagsbehandler i Uddannelsesforbundet, fagforeningen for lærere og vejledere på blandt andet erhvervsskoler og AMU-centre. Jobbet indebærer alt, hvad der har med forbundets kurser og konferencer at gøre.

- Jeg havde påpeget i ansøgningen, at jeg var bevidst om, at det ikke var et traditionelt jobskifte. Det blev der også spurgt en del ind til under jobsamtalen. Men jeg gjorde meget ud af, at jeg havde brugt lang tid på at finde frem til, hvad det var, jeg ville. Og det må jo have overbevist dem om min motivation, siger Tine Mai Petersen.

- Der er vel ikke nogen tvivl om, at jeg er overkvalificeret til det her job, men jeg har aldrig tænkt på, hvorvidt det er et skridt op eller ned ad en karrierestige. Jeg vil bare lave det, som jeg synes, er fedt. Jeg har ingen administrativ baggrund, men kan bruge masser af mine kompetencer. Jeg trives fantastisk i det og har fået masser af energi til mit privatliv.

 

Tine Mai Petersens råd

til dig, der vil prøve noget nyt.
Vær ærlig over for dig selv om, hvad du kan, og hvad du vil. Og brug den nødvendige tid til at blive afklaret omkring det. Og lad være med at tænke karriere som noget, der kun går op og ned. Tænk det som et ”hen til” i stedet.