Conny Lykke Andersen på arbejdspladsen. 

Det gav et brag, da Conny Lykke Andersens Ford Focus blev ramt bagfra med 80-100 km i timen, mens hun holdt stille i en kø på motorvejen. Og det var meget mere end bilen, der blev smadret - Conny selv fik alvorlige skader i nakken, og på de få sekunder blev også hendes karrieredrømme knust. Selv om hun har rejst sig fra sygesengen igen og nu passer et arbejde, er det som fleksjobber og med permanente gener.

- Jeg måtte lægge mine ambitioner på hylden efter ulykken, siger hun.

Men for nylig kom karrieredrømmen tilbage på sporet takket være et nyt tilbud fra COK, som er begyndt at udbyde modulerne på Kommunomuddannelsen i en forlænget udgave på 17 uger frem for de sædvanlige otte. Det har gjort undervisningsdagene halvt så lange, netop for at imødekomme de fleksjobbere, som har problemer med at gennemføre en lang kursusdag.

- Det er fantastisk. Vi lærer det samme, det tager bare længere tid. Og til eksamen har jeg tre døgn, hvor de andre har to. Lokalerne er også specielt indrettet til os fleksjobbere, siger en glad Conny Lykke Andersen.

Vil altid gerne blive bedre

Smerter og støj gør Connys arbejdsdag kort

Ulykken gav den nu 46-årige Conny whiplash, også kaldet piskesmæld. Hun har permanente skader på nakkehvirvlerne og kan kun dreje hovedet til den ene side. Hun har koncentrations- og hukommelsesproblemer, har kroniske smerter og er støjfølsom. Når hun har været på en uddannelsesdag er hun træt og skal hvile sig, men fordi dagene er kortere, er belastningen til at bære.

- Jeg vil altid gerne dygtiggøre mig. Jeg har kolleger, der går eller har gået på kommunomuddannelsen, og jeg har tit sagt, at ”det der ville jeg også gerne”. Jeg vil gerne være bedre, hvor jeg er, fortæller Conny.

Vil gå hele vejen

Målet er klart: En fuld kommunomuddannelse

For tiden går Conny på modulet Forvaltning i kommuner og regioner på kommunomuddannelsen i Vejen med eksamensstart den 5. november. Hun arbejder 12 timer fordelt over fire ugedage, og den ene dag går med uddannelsen. Hun har meldt sig til det forlængede forløb Psykologi og kommunikation, som begynder til januar. Målet er at gennemføre alle moduler, så hun kan kalde sig Kommunom.

 - Noget af stoffet er ikke direkte relateret til min dagligdag og mine arbejdsopgaver og kan derfor virke lidt tungt, men det er dejligt at få forståelse for, hvad der ligger bag de ting, jeg arbejder med. Basisviden er absolut nyttig, siger hun. 

Fire ud af de syv studerende, som begyndte på det forlængede modul Forvaltning i kommuner og regioner i Vejen, arbejder i Vejle Kommune ligesom Conny. 

COK udbyder forlængede forløb på de fleste kursussteder rundt om i landet. I Vejen kan man til januar, ud over Psykologi og kommunikation, også begynde på Organisation og samfundsvidenskabelig metodeDu kan læse mere om COKs uddannelsestilbud Kommunom på nedsat tid her: