For at sikre jeres job, skal I sørge for at have it-forståelse og være nysgerrige, sagde Jens-Jacob Aarup fra firmaet Inspari

Brug af nye teknologier som for eksempel kunstig intelligens, big data og robotter betyder, at faggrænser blødes op i fremtiden, og at forskellige medarbejdere på en arbejdsplads dermed vil kunne det samme. Derfor handler det om at være nysgerrig og byde sig til.

Det var et af budskaberne fra Rasmus Bie-Olsen, direktør i konsulentvirksomheden DareDisrupt, da han mandag 8. oktober talte til 700 HK’ere, der er samlet til HK Kommunals fagkonference Fag & Fremtid i Odense.

- Som HK’ere skal I forstå at gribe de teknologiske bolde og gå positivt ind i digitalisering. Så har I gode jobmuligheder i fremtiden. I ved også, hvor serviceniveauet ikke er godt nok, og derfor kan I være dem, der kommer med løsningsforslag til at gøre servicen bedre. Men det kræver, at I har it-forståelse og kan forstå den digitale verden, for løsninger bliver frem over endnu mere it-baserede, sagde Rasmus Bie-Olsen.

Big data vinder frem

Samme budskab kom fra Jens-Jacob Aarup, direktør i virksomheden Inspari, da han talte til deltagerne på Fag & Fremtid. Inspari rådgiver om brug af data og big data, som er en betegnelse for al den data, der findes, og som kan kombineres om en given ting. Det kan for eksempel være fra sociale medier, video, overvågning, sensorer, statistikker mm.

- Brug af data vil stige meget mere i fremtiden, også i det offentlige, og derfor er det vigtigt, at I som offentligt ansatte har forståelse for big data, og forstår på hvilken måde jeres arbejdsplads kan have glæde af det. Så for at sikre jeres job, skal I sørge for at have it-forståelse og være nysgerrige, sagde Jens-Jacob Aarup.