Den afdøde chef var en af medejerne i virksomheden, og Lone troede, det handlede om nogle praktiske ting vedrørende chefens død, da hun blev kaldt ind på en anden medejers kontor:

En død mand kan jo ikke forsvare sig, så den helt rigtige sandhed på det punkt, kommer jeg nok aldrig til at kende. Men jeg vil lyve, hvis jeg siger, at jeg tror på det.

   - Der var kun gået otte dage, siden vi havde fået det første chok og beskeden om chefens uventede og i øvrigt alt for tidlige død. Så jeg troede selvfølgelig, at det handlede om noget praktisk, men han sad med min fyreseddel i hånden. Han vidste godt, at det var et dårligt tidspunkt, sagde han og tilføjede, at min afdøde chef var gået med til fyringen. Det tror jeg dog ikke på. En død mand kan jo ikke forsvare sig, så den helt rigtige sandhed på det punkt, kommer jeg nok aldrig til at kende. Men jeg vil lyve, hvis jeg siger, at jeg tror på det. Havde der været en reel omstrukturering under opsejling i virksomheden, havde jeg højest sandsynligt været dybt involveret og informeret tidligere, uanset om jeg selv havde været en del af denne eller ej. Mit samarbejde med den afdøde chef var utrolig godt og betroet. Vi vidste alle, hvor vi havde ham og hvad han stod for, fortæller Lone Nielsen, da hun tænker tilbage på en meget svær tid. Både for hende selv og for de øvrige kolleger i virksomheden.
 
Lone Nielsen

- Anders (fra HK Midt, red.) var så godt inde i tingene og kørte min sag som en anden advokat. Jeg har da også rost både Anders og HK vidt og bredt, siger Lone, efter mæglingsmødet med sin tidligere virksomhed, hvor hun fik hjælp af HK Midt.

 

”Du må gerne gå ud og skrige af mig…”

   - Den nye chef ville gerne forklare, hvorfor jeg blev fyret, men det havde jeg ikke lyst til lige der. ”Du må gerne gå ud og skrige af mig…”, sagde han. Jeg kvitterede for modtagelsen af fyresedlen, men ville ikke skrive under på selve opsigelsen, der var nogle tætskrevne sider, hvor begrundelsen var ”omstrukturering” og hvor ALT var skrevet ned. Det kunne jeg da ikke lige tage stilling, og jeg sagde til ham, at jeg ville kontakte min fagforening, lyder det fra Lone:

Det hele var én stor surrealistisk oplevelse, og jeg gik simpelthen fra at være en højt betroet medarbejder den ene dag, til pludselig at være nærmest usynlig og overflødig den næste dag.

   - Det hele var én stor surrealistisk oplevelse, og jeg gik simpelthen fra at være en højt betroet medarbejder den ene dag, til pludselig at være nærmest usynlig og overflødig den næste dag. Jeg havde faktisk 10 års jubilæum i virksomheden kort tid efter, men frabad mig selvfølgelig nogen som helst fejring, og jeg nåede at blive der godt en måned af min opsigelsesperiode på i alt seks måneder. Det blev den mest mærkelige måned, jeg har oplevet! 
 
Alt om din ansættelse: www.hk.dk/raadogstoette/ansaettelse
 

Opgaveliste gav selvtillid

   - Jeg vidste faktisk ikke, hvilke muligheder jeg havde adgang til i HK, før jeg stod i den her situation. Så det var en god oplevelse, at jeg fra starten fik ret god hjælp. Tina (Tina Hansen fra HK Privat Midt, red.) gik med det samme ind og tog over, kiggede alle papirer igennem osv., og det var lige det, jeg havde brug for. Hun kiggede på tingene med nogle øjne, der ikke var følelsesmæssigt påvirkede af situationen. 
 
   - Herefter gik min sag videre til faglig konsulent Anders Andersen fra HK Privat Midt, der startede med at give mig en lille opgave, nemlig at liste alle de arbejdsopgaver op, som jeg havde siddet med og samtidig fremhæve de opgaver, som den nyansatte i et lignende job nu også sad med. For der var i mellemtiden faktisk blevet ansat en ny. Sjovt nok gav den lille opgave mig næsten noget selvtillid, fordi jeg pludselig fik set, hvor meget jeg egentlig lavede og kunne, konstaterer Lone Nielsen.
 

 

Velforberedt til mæglingsmøde

Dialogen med HK Privat Midt gav først og fremmest noget overblik og ro på til Lone Nielsen, der samtidig følte sig yderst godt forberedt til mæglingsmødet med arbejdsgiveren:
 
   - Jeg følte, at vi var helt vildt godt forberedt, mens de kom med ingenting. De kom helt konkret med en tom blok papir og en kuglepen. Anders var derimod så godt inde i tingene og kørte min sag som en anden advokat. Jeg har da også rost både Anders og HK vidt og bredt, siger Lone, der på mæglingsmødet fik de ønskede ting igennem:

De kom helt konkret med en tom blok papir og en kuglepen. Anders var derimod så godt inde i tingene og kørte min sag som en anden advokat.

   - Det var rigtig dejligt, at jeg blev ubetinget fritstillet og fik en erstatning svarende til halvanden månedsløn samt 2 ugers betalt ferie efter fratrædelsen. Til gengæld manglede jeg jo nu et job fra den 1. oktober, som jeg dog heldigvis i mellemtiden har fundet. For selvom det tog noget tid at lande ovenpå alle de her oplevelser, så har jeg i processen omvendt fundet ud af, hvad jeg egentlig kan. Alt det får jeg mulighed for at kombinere i det nye job, der er lige det rigtige, og hvor jeg næsten følte, at der stod mit navn på, da jeg så jobopslaget!
 
Sæt ord på dine kompetencer og styrker: www.hk.dk/karriere/jobudvikling/job-og-kompetenceprofil 
 

Fyring var ikke sagligt begrundet

Faglig konsulent Anders Andersen glæder sig over, at et HK-medlem blev hjulpet godt videre – og på de rimelige betingelser, som hun havde krav på efter den urimelige fyring:

 

      

Anders L. Andersen

Faglig konsulent HK Midt

   - Lones historie er jo også historien om, at den slags hændelser ikke kun sker for naboen. Alle kan komme ud for situationer, der ændrer billedet totalt, og hvor det giver rigtig god mening at være medlem af en fagforening og at være forsikret. Vi kunne samtidig, når vi så på papirerne og fik Lones forklaringer, gennemhulle arbejdsgiverens forklaringer på fyringen. Lone udførte mange forskellige opgaver, og på nogle få områder kunne virksomheden nemt have givet Lone et kompetenceløft med relevant videre- og efteruddannelse, så hun havde haft de rette forudsætninger for at løse alle opgaver, fortæller Anders Andersen og fortsætter:
 
   - En af fordelene ved at bringe os på bane er uden tvivl, at HK kan forhandle for dig. Vi kender overenskomst, lovgivning og ”hvad andre har fået”, så du ikke bliver snydt. I Lones tilfælde havde vi en god dialog med Lone, da hun tidligt valgte at tage os med på råd, og heldigvis havde vi sammen held med at opnå de ting, Lone havde krav på.

 

Fakta om sager via hk:

  • Overenskomsten giver HK ret til at forhandle med arbejdsgiver. Det giver mulighed for en hurtig løsning, så både medarbejder, ledelse og kolleger kan komme videre.
  • Er der ikke overenskomst, kan HK kræve forhandling ud fra regler i funktionærloven.
  • HK kender din ret i overenskomst og lovgivning. Forligsløsninger tager udgangspunkt i det vi kender fra retspraksis – altså det dommere har besluttet i andre sammenlignelige situationer.
  • Kan vi ikke opnå et forlig, kan uenighed behandles ved faglig voldgift, i afskedigelsesnævn eller i by- og landsretten.

DU FÅR JURIDISK RÅDGIVNING OG RETSHJÆLP

Får du brug for det i forbindelse med dit arbejde, så er juridisk rådgivning og retshjælp en del af dit HK-medlemskab. Vi hjælper dig med at få løst konflikter med din arbejdsgiver og fører din sag hele vejen gennem retssystemet, uden at det koster dig ekstra. Vinder vi en retssag for dig, og får du tilkendt erstatning eller økonomisk kompensation, beholder du selvfølgelig alle pengene selv.