ispoc1

I alle 13 år, softwarevirksomheden iSpoc har eksisteret, har firmaet haft adresse på Christianshavn i Københavns indre by omgivet af hippe cafeer, kanaler med husbåde, ministerier og moderne virksomheder. De hjemlige lokaler i en gammel fredet bygning minder mere om en liebhaverlejlighed end en techpark i en forstad, hvor IT-firmaer traditionelt er placeret. Beliggenheden er helt bevidst, da mange af de kvindelige ansatte ikke drømmer om at arbejde i et gråt industrikvarter.

”Modsat mange andre IT-virksomheder herhjemme, der ofte ikke har kvindelige ansatte på programmørsiden, men i marketing og salg, så prøver vi at have kønsbalance også på tech- og produktsiden,” siger direktør Casper Bøgeholdt Andersen.

iSpoc leverer IT-serviceværktøjer til industrivirksomheder, universiteter, ministerier og kommuner, hvor mange af brugerne er kvinder.

”Derfor er det også vigtigt, at det er kvinder, der udvikler dem. Når vi holder erfamøder med vores kunder, kan jeg fornemme, at kvinderne har det godt med, at der også er kvinder fra vores udviklingsafdeling repræsenteret omkring bordet. For kvinder har en anden tilgang til user experience end mænd, der nogle gange kan have den indstilling, at teknikken bare skal virke. Vores kvindelige kolleger er super skarpe til at tage udgangspunkt i, hvordan nytteværdien er for brugeren,” siger Casper Bøgeholdt Andersen.

IT-NAVLEPILLERI

Med hensyn til tonen og jargonen i både branchen og firmaet, så mener han nu nok, at kvinderne sagtens kan være med. Men produkterne, sproget og samtalerne bliver påvirket af, at alt for mange IT-virksomheder søger inspiration i IT-branchen.

”Det bliver navlepilleri. Derfor har vi altid søgt inspiration i andre brancher,” siger han.

TALER KODESPROG

Ud over byens puls, anser firmaet det også som en super vitaminpille at dele kontorlokaler med andre virksomheder inden for udvikling og HR med god kønsdiversitet, der sikrer liv på kontoret og flere kolleger, som siger godmorgen.

”Det kan jeg se, har betydning for de nye unge, vi ansætter lige nu. De kigger helt klart på, om der er højere til loftet og god energi end en stivstikkerkultur i et miljø, hvor man bare sidder og nørder og taler kodesprog fra 8-16,”siger Casper Bøgeholdt Andersen.