Uanset om man er i job eller ledig, så kan alle blive i tvivl om, hvorfor arbejdslivet byder på de udfordringer, det gør, eller hvilken vej, man skal gå i karrieren. Er du en af dem, der sidder med udfordringerne eller tvivlen lige nu, og har brug for at få vendt situationen med en professionel karrierevejleder, så har HK Østjylland hele to af slagsen.

- Vi hjælper medlemmer af HK Østjylland med de spørgsmål, der opstår i forbindelse med deres karriere. Eksempelvis ledige, der har svært ved at få arbejde eller som kommer til samtaler, men aldrig får jobbet. Og vi sparrer med medlemmer i job, der drømmer om at skifte spor, men ikke rigtig ved, hvad det er de vil, fortæller karrierevejleder Knud Lund Petersen fra HK Østjylland.

Knud Petersen

Knud Lund Petersen, karriere-vejleder hos HK Østjylland

Karrierevejledningen handler om at hjælpe den enkelte gennem en proces, som vedrører refleksion, afklaring, tilvalg og fravalg.

- Karrierevejledning i HK Østjylland er samtale på 45 minutter, hvor vi stille og roligt får afklaret, hvad udfordringerne er, og hvordan der kan arbejdes med dem. Vi kommer ikke med svaret, men vi hjælper det enkelte medlem med selv at finde svaret, for langt de fleste ved godt, hvad det er de skal gøre eller har brug for, for at få det arbejdsliv, de gerne vil have. Svarene ligger bare ofte gemt langt væk, og vi hjælper så med at finde dem frem, fortæller karrierevejleder Tina Skjøttgaard.

En af de typiske udfordringer er, at det er svært at sætte ord på de styrker og svagheder vi hver især har.

- Der er mange ting, vi bare gør i hverdagen, men vi har svært ved at sætte ord på, hvorfor vi gør det lige på den måde. Derfor kan det også være svært selv at opdage, hvis nogle af de ting, vi gør, er uhensigtsmæssige. Det kan vi dykke ned i ved en karrieresamtale og ofte hjælper det den enkelte til at forstå, hvorfor det eksempelvis er svært at bryde igennem til jobsamtalen, fortæller hun.

Tina Skjøttgaard

Tina Skjøttgaard, karriere-vejleder hos HK Østjylland

Ud over et fokus på den enkelte person, er karrierevejlederne i HK Østjylland også eksperter i at hjælpe den enkelte med at finde ud af, hvilken karriere-vej, der bedst giver mening.

- De fleste, der kommer til en samtale tror, de ved, hvor de gerne vil hen i deres karriere. Nogle får det bekræftet i løbet af samtalen og bliver skarpe på, hvordan de når deres mål. Andre opdager pludselig, at det de troede de ville, alligevel ikke er det, de vil. Så hjælper vi med at få sat ord på, hvad det egentlig er, de drømmer om, og hvordan de så opnår den drøm, siger Knud Lund Petersen.

En karrieresamtale er gratis for medlemmer af HK Østjylland og du kan booke en tid ved at sende en mail til vejledning_oestjylland@hk.dk, hvor du skriver, at du gerne vil have en karrieresamtale. Husk at skrive dit telefonnummer og din mailadresse, så kontakter en af vejlederne dig, så I kan aftale en tid, hvor I kan mødes.

 

DU FÅR HJÆLP TIL AT FINDE OG SØGE JOB

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.