Respektpakken har vundet.

I hvert fald er en borger blevet dømt til at betale otte dagbøder for chikane af tre sagsbehandlere på jobcentret Lærkevej i Københavns Kommune.

Dommen blev i mandags udsat, fordi der var usikkerhed om, hvordan forarbejderne til den såkaldte respektpakke fra 2016 skulle tolkes.

Blandt andet om chikanen skulle være leveret direkte og personligt mod en medarbejder – eller om det var nok med opslag i en facebook-gruppe.

Godt med streg i sandet

Dommen er netop kommet og her viser det sig altså, at chikanen som den blev udført af borgeren var nok til at krænke sagsbehandlerne.

Næstformand Mads Samsing er meget tilfreds dommen og siger:

- Vi er glade for der er blevet trukket en streg i sandet og der nu er klarere og skarpere grænser for, hvad man som ansat skal finde sig i.

Sagsbehandlere er blevet krænket og chikaneret

Borgeren var tiltalt for i alt fire forhold mod tre forskellige sagsbehandlere.

Han er blevet frikendt i to af forholdene, men i de to andre har ytringerne været af så grov, tillidsskadende og personlig karakter, at de overstiger, hvad en person i offentlig tjeneste skal kunne tåle.

Det drejer sig bla om opslag på offentlig tilgængelig hjemmeside (K10) og Facebookside, hvor det blev skrevet, at person "lyver, bedrager, manipulerer og direkte bryder loven", ligesom sagsbehandlerne er blevet beskrevet som "ufaglærte".

Derudover har borgeren offentliggjort navne, årsløn, pension og billeder af sagsbehandlerne, hvilket også er blevet vurderet til at være krænkende.

HK Kommunal følger sagen.