Danske pengesedler
Du skal have den løn, du fortjener. Og med HK’s lønstatistik i hånden bliver både vi og du klædt bedre på til at forhandle løn.

- Jo flere medlemmer, der bidrager til HK’s lønstatistik, desto bedre og mere validt bliver grundlaget. Det styrker HK’s forhandlingsposition. Men det styrker også din, for så kan du nemlig tjekke dit reelle lønniveau, siger faglig chef i HK/Privat, Kim Jung Olsen.

Derfor er det vigtigt, at du går ind på hk.dk/dinloen og indberetter din løn. Det eneste, du skal bruge, er din seneste lønseddel og fem minutter med internetadgang. Vi sender dig også en e-mail.

Argumenter for din værdi

Lønstigninger kommer ikke af sig selv. Derfor kan viden fra lønstatistikken være gylden for dig, når du sidder over for chefen.

- Du kan langt nemmere argumentere for din værdi over for chefen, hvis du ved, hvad andre HK’ere med samme opgaver, kvalifikationer og anciennitet får. Mange værdisætter sig selv for lavt, siger han.

Kim Jung Olsen forklarer, at du er nødt til at bruge lidt tid på at forberede dig, inden du går ind til en lønforhandling. Og der er masser af hjælp at hente hos HK. Du kan fx starte på hk.dk/raadogstoette/loen.

Giv din løn et eftersyn

Når statistikken er klar i begyndelsen af 2019, kan du give din løn et eftersyn på hk.dk/loentjek. Det var der 82.661 medlemmer, der gjorde i løbet af 2017.

- Du trækker en nuanceret rapport, hvor du har rig mulighed for at dykke ned i forskellige parametre. Fx hvor du ligger i forhold til andre med samme stilling, men også hvad for en virksomhed du kan score mere i løn hos, siger Kim Jung Olsen.

Blandt alle, der bidrager til HK Lønstatistik 2018, trækker vi lod om en iPad og fem biografpakker for to personer.