Samråd om forslagene fra "Kære Troels"-kampagnen

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) var ikke meget for at forholde sig konkret til de mange henvendelser fra danskere, som har skrevet til ham med deres ønsker til et bedre psykisk arbejdsmiljø, da han onsdag den 24. oktober var kaldt i samråd.

Her skulle beskæftigelsesministeren ellers forholde sig til, hvad han vil gøre med de mange henvendelser, som HK på vegne af borgere har sendt ind i forbindelse med beskæftigelsesministeriets kampagne for at få danskerne til at sende deres ønsker til bedre arbejdsmiljøregler. Men Troels Lund Poulsen var ikke meget for at forholde sig konkret til forslagene, selv om 1.441 af de i alt 1.650 henvendelser til ministeren var kommet via HK.

Se HK’s kampagne #KæreTroels her

Spiser dem ikke én til én
Til gengæld lovede ministeren at tage forslagene med i arbejdet med regeringens forslag til ny arbejdsmiljølovgivning, som han efter planen kommer med i begyndelsen af 2019.

- Man kan være helt tryg ved, at alle de her forslag kommer til at indgå i den politiske proces. Jeg har ikke tænkt mig at sidde i dag og give karakter til hver enkelt forslag. Men der er mange af de her forslag, som HK nævner, som bliver en del af den politiske diskussion. Så jeg vil sige til HK, at de bliver på ingen måde glemt, sagde Troels Lund Poulsen.

Han understregede dog også, at han ikke nødvendigvis har tænkt sig at følge alle forslag:

- Det er klart, at man kan ikke bare forvente, at fordi man kommer med 12 forslag, så spiser ministeren bare dem én til én, lød det fra ministeren, der på samrådet blandt andet afviste at ville lave detaillovgivning om eksempelvis temperaturer på arbejdspladsen.

Psykisk arbejdsmiljø skal mere i fokus
Grænser for temperaturer på arbejdspladsen var ellers et af de 12 forslag, som blev sendt til ministeren via HK’s kampagne, #KæreTroels. To af de mest foreslåede tiltag var behandlingsgaranti ved stress, og at alle ledere skal på en lovpligtig uddannelse i psykisk arbejdsmiljø.

Og selv om Troels Lund Poulsen trods flere opfordringer under samrådet ikke ville forholde sig til netop de forslag, var han især opmærksom på chefernes betydning:

- Hvad angår ledernes kompetencer synes jeg bestemt, at bedre kompetencer til forebyggelse af problemer i det psykiske arbejdsmiljø lyder interessant.
Arbejdsgivere og ledere har en central rolle i at sætte retning for virksomhederne. Derfor er det vigtigt, at lederne har de rette kompetencer inden for det psykiske arbejdsmiljø, sagde ministeren.

Se video af samrådet her

Større fokus på det psykiske arbejdsmiljø
Troels Lund Poulsen slog også fast, at Arbejdstilsynet fremover skal have større fokus på netop det psykiske arbejdsmiljø. Og det var gode toner, mener næstformand i HK/Privat, Marianne Vind:

- Jeg er glad for, at beskæftigelsesministeren har lovet, at han ikke glemmer de mange ønsker til et bedre arbejdsmiljø, danskerne har sendt til ham. Det vil vi selvfølgelig holde ham op på, når han nu skal i gang med at forberede regeringens udspil, siger hun:

- Som ministeren også anerkendte, så betyder ledernes evne til at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø alverden. Nu var han godt nok ikke meget for at forholde sig til vores konkrete forslag, men det er da oplagt at lave en obligatorisk uddannelse. Det er jo den eneste måde at sikre, at alle ledere – uanset hvor stor deres naturlige interesse er for den slags – får redskaberne til at sikre en god og tryg arbejdsplads.

Kritik af minister
Samrådet var indkaldt af Karsten Hønge fra SF og Enhedslistens Christian Juhl, der gerne ville høre ministerens holdning til HK’s forslag. De to politikere var da heller ikke helt tilfredse med de manglende svar og kritiserede også beskæftigelsesministeren for, at regeringen lægger op til at spare på Arbejdstilsynet i sit finanslovsforslag.

Her lød det dog fra Troels Lund Poulsen, at finansloven ikke er forhandlet på plads endnu:

- Jeg er helt villig til at se på den fremtidige økonomi for Arbejdstilsynet. Og det er ikke et Arbejdstilsyn i fremtiden, der får færre penge, sagde ministeren.
Beskæftigelsesministeren har nedsat et ekspertudvalg om arbejdsmiljø.

Se udvalgets anbefalinger her

Og det er også en vigtig forudsætning, at Arbejdstilsynet får flere penge, hvis det rent faktisk skal have en effekt med nye og bedre regler, slår HK/Privat-næstformand Marianne Vind fast:

- En velfungerende kontrol fra Arbejdstilsynet er afgørende for, om reglerne rent faktisk også bliver ført ud i livet. Så det er meget positivt, at tilsynet fremover skal have mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø ifølge ministeren. Men så er han simpelthen også nødt til at følge op med flere penge til Arbejdstilsynet efter så mange år med nedskæringer, siger hun.