HK.dk logo

8 gode råd til at undgå influenza på jobbet

25. oktober 2018  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den officielle influenzasæson er over os, og mon ikke en kollega eller to skulle blive ramt de næste par måneder. Få her 8 gode råd til, hvordan I undgår at smitte hinanden på arbejdspladsen fra overlæge på Statens Serum Institut.


Du kan høre det på de hæse hosteanfald og lyden fra de mange snotnæser. Det er højsæson for sygdom. Og det betyder, at du nu skal sætte alle sejl ind for at undgå selv at blive smittet.

- Vi bruger rigtig meget tid på vores arbejdsplads, hvor vi samtidig er omgivet af mange mennesker. Netop derfor er sandsynligheden for at blive smittet på jobbet relativt stor, forklarer Elsebeth Tvenstrup Jensen, der er overlæge ved Statens Serum Institut (SSI).

Elsebeth Tvenstrup Jensen giver dig 8 gode råd til, hvordan du undgår at blive smittet af diverse virus og infektioner, når du er på arbejde.

1. Vask hænder
Hvis du gerne vil undgå at blive syg, gør du klogest i at huske at vaske hænder. En god tommelfingerregel er, at du vasker hænder med vand og sæbe, før du spiser, efter toiletbesøg, og hvis du har nyst i hænderne eller pudset næse.

2. Brug håndsprit
I de situationer, hvor du ikke kan komme til at vaske hænder, kan håndsprit med hudplejemiddel bruges som alternativ. Det er bedst, at du bruger en håndsprit med 70-85 procent alkohol, og at du har forholdsvis rene hænder, før du bruger produktet. Når du bruger håndsprit på beskidte hænder, kan spritten nemlig have den effekt, at snavs sætter sig endnu bedre fast.

3. Undgå tæt kontakt med personer, du ved er syge
Hvis din kollega eller kunde hoster, nyser, har snotnæse eller på anden måde virker syg, er det en god ide at holde sig i en armslængde afstand fra vedkommende, så du ikke står i skudlinjen for nys og hoste. På den måde kan du bedre undgå at blive smittet med den virus, din kollega eller kunde bærer rundt på.

4. Luft ud
Selv om det er koldt udenfor, er det en rigtig god ide at lufte ud. Frisk luft kan nemlig fjerne nogle af de sygdomspartikler, som flyver rundt i kontorluften. Og jo flere mennesker I sidder på det samme kontor, jo vigtigere er det, at I husker at lufte ud. En god tommelfingerregel er, at I laver et ordentligt gennemtræk i 10 minutter to gange dagligt.

5. Undgå at røre ved dine øjne, din næse eller din mund, uden du har vasket hænder
Har du en tendens til at klø dig i øjnene, pille næse eller bide negle? Så er det rigtig vigtigt, at du husker at vaske dine hænder ofte. Smitten kommer ind gennem øjne, næse og mund, så når du vasker dine hænder, nedsætter du risikoen for at blive smittet, også selv om du skulle have fået smitte på hænderne.

6. Rengør tastatur, skrivebord og telefon
Mange af vores kontorredskaber er fyldt med bakterier og virus, selv om de umiddelbart ser rene ud. Det er derfor en god ide at rengøre dit tastatur, dit skrivebord og din telefon med jævne mellemrum. Især hvis du deler med andre.

7. Gør kontoret rengøringsparat
Renlighed reducerer smittefare, og hvis du gerne vil undgå en omgang influenza, kan du derfor med fordel orientere dig om, hvornår der bliver gjort rent på dit kontor. På den måde kan du sørge for, at dit skrivebord er ryddet, og at stole er sat på plads, så rengøringen kan komme til den pågældende dag.

8. Benyt dig af tilbuddet om gratis influenzavaccination
Hvis du hører til en af de grupper, som kan få en influenzavaccination, så tag imod tilbuddet. På den måde kan du både beskytte dig selv og din familie og venner. Læs mere her

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk