Det sidste halve år har knap 4000 patienter fået en forkert dosering anvist, når de har hentet medicin på apoteket. En netop konstateret fejl i Sundhedsplatformen betyder, at der kommer forkert anvisning om dosering af lægemidler på nogle recepter. Det handler om de recepter, som hospitalslæger skal forny, når doseringen af lægemidlet er blevet ændret i Sundhedsplatformen, oplyser Region Hovedstaden.

Den rigtige dosering fremgår dog i Sundhedsplatformen og Det Fælles Medicinkort. Derfor har Region Sjælland og Hovedstaden besluttet at gennemgå alle 658.954 berørte recepter det seneste halve år. Efterfølgende skal regionerne beslutte, om recepterne skal tjekkes yderligere et år tilbage.

Skal finde patienter, der har fulgt anvisningen på medicinen

- Det, vi skal tjekke op på, er, om patienten har fulgt lægens instrukser for medicinændringen, som den også står i Sundhedsplatformen og på Fælles Medicinkort. Finder vi patienter, der har fulgt anvisningen på medicinens label, og således har taget for lidt eller for meget medicin, skal afdelingen tage stilling til, hvordan der skal følges op, herunder om det er nødvendigt at patienten skal indkaldes til kontrol, blodprøver og andet, ligesom recepter skal tilrettes, siger sundhedsdirektør i Region Sjælland, Leif Panduro.

Hvis patienter har taget skade, skal det indberettes som en utilsigtet hændelse, og patienten skal hjælpes med at søge erstatning, hvis vedkommende har lidt skade af fejlen.

Artiklen er opdateret 30. oktober 2018