Og det er vigtigt, både fordi det giver større diversitet og bedre produkter, og fordi samfundet mangler kvalificeret arbejdskraft - og fordi det er en både kreativ og tilfredsstillende opgave at kode.

Det mener i hvert fald Sine Zambach, der er bioinformatiker med en ph.d. i datalogi, og som har skrevet bogen “Kvinde kend din kode.”

Bogen fortæller om historiens rollemodeller og giver god introduktion til grundlæggende programmering - samtidig med at den tager fat i debatten om kvinder og it.

Til sidst er der som sædvanlig tips - til en bog, en serie, en podcast - og en hvidvin!

God fornøjelse 😃

 

 

Links

Sine Zambach på LinkedIn

Sine Zambachs site for Kvinde kend din kode (med link til at købe bogen)

SAMDATA HK Podcast-episode 28 om it-kvinder i historien

Tips

Anders: Naomi Aldermans feministiske scifi-roman The Power

Adam: The Haunting of Hill House på Netflix

Jeppe: BBC 4: Intrigue: The Ratline podcast

Sine: Man bør absolut prøve de østrigske hvidvine af druen Grüner Veltliner

Bonustips: Bogen Girls Who Code og astrofysiker Anja Andersens nye graphic novel om Marie Curie

PRAKTISK

SAMDATA HK Podcasten sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk