lønstatistik

HK samler stadig løntal ind til årets lønstatistik. Over hele landet er HK’s tillidsrepræsentanter i gang med at samle lønoplysninger ind på deres arbejdspladser.

Men har du ingen tillidsrepræsentant, skal du selv sende dine tal ind.

Vi trækker lod om en iPad og fem biografpakker for to personer blandt alle, der bidrager til HK Lønstatistik 2018.

Det tager 5 minutter
Har du ikke fået indtastet dine tal endnu, så brug to minutter på at se vores instruktionsvideo, der viser, hvor let det er.

Og brug så derefter tre minutter mere på at plotte dine tal ind på www.hk.dk/dinloen. Det eneste, du skal finde frem, er din seneste lønseddel. Dine oplysninger bliver indsamlet i fuld fortrolighed og vil herefter blive anonymiseret.

Er du fleksjobber eller freelancer, kan vi desværre ikke bruge dine tal i lønstatistikken, fordi dine lønvilkår er for atypiske til at indgå i statistikken. Men du kan få glæde af resultaterne af den, fordi du kan bruge den som sammenligningsgrundlag for din egen indtægt.

Lønstatistikken er et argument for din værdi
Når den nye lønstatistik er klar i begyndelsen af 2019, kan du give din løn et eftersyn på www.hk.dk/loentjek.

HK’s lønstatistik er dit vigtigste værktøj til lønforhandlingen, mener Kim Jung Olsen, der er faglig chef i HK/Privat.

- På hk.dk/loentjek kan du trække en nuanceret rapport, hvor du har rig mulighed for at dykke ned i forskellige parametre. Fx hvor du ligger i forhold til andre med samme stilling, men også hvilken virksomhed, du kan score mere i løn hos, siger Kim Jung Olsen og understreger:

- Du kan langt nemmere argumentere for din værdi over for chefen, hvis du ved, hvad andre HK’ere med samme opgaver, kvalifikationer og anciennitet får.

Vi tipper dig naturligvis, når du kan bruge den nye lønstatistik, både i HK/Privats nyhedsbrev og på HK/Privats Facebookside.