FOTO: MARK KNUDSEN

Det vrimler ikke med HK-kolleger hos skiltefirmaet Prento i Vanløse. Faktisk er kontorassistenten Kenneth Lindfoss den eneste HK’er. Alligevel har han meldt sig som uddannelsesagent.

- Der må være nogle i mit netværk, der går rundt med overvejelser omkring uddannelse, fordi de gerne vil videre til et andet job eller bare styrke deres kompetencer, forklarer Kenneth.

- Hvis jeg kan være med til at nedbryde barrierer, for eksempel ved at informere om folks muligheder, vil jeg meget gerne det. Mange mennesker har nok en lang liste med årsager til ikke at få gjort noget ved sagen: ”Jeg har ikke tid, det er besværligt at overskue støttemulighederne, jeg kan ikke i dagtimerne”. Jeg tror, jeg kan være med til at fjerne undskyldningerne. Og så synes jeg, det er en vigtig pointe, at videreuddannelse også er noget for folk uden overenskomst. Det vil jeg gerne være med til at udbrede.

Smalltalk

Det sidste ved Kenneth alt om, for han er selv lige gået i gang med en videreuddannelse på Cphbusiness, selv om han ikke er ansat på overenskomst. I stedet får han finansieret en treårig akademiuddannelse i økonomi og ressourcestyring gennem Omstillingsfonden.

Kenneth Lindfoss er selv i gang med en videreuddannelse – på opfordring fra en i sit netværk.

- Jeg kan måske tale uddannelse med andre, der er i en virksomhed uden overenskomst. Vi er trods alt mange i det her land, som arbejder i små virksomheder, siger han.

- Gennem mit job taler jeg dagligt med folk i situationer som min. Vi taler nogle gange lidt om løst og fast, og det kan da sagtens være en lejlighed til at sige nå ja, jeg er forresten lige begyndt at læse videre. Jeg håber, jeg kan være med til at sætte lidt tanker i gang og få nogle til at overveje at uddanne sig videre.

Puffet af gammel chef

Kenneth fortæller, at han netop selv kom i gang med sin videreuddannelse efter at have fået et lille puf.

- Min gamle chef fra min læretid opfordrede mig til tage noget uddannelse. ”Læg noget mere på, du ved ikke, hvordan din situation ser ud om 10 år,” sagde han. Det var det, der fik mig i gang.

Læs også: Heidi-June og Randi er kolleger og uddannelsesagenter

Læs også: Test  dig selv - kan du få penge fra Omstillingsfonden?

Noget for dig? Workshopdag i november

 
Kunne du også tænke dig at blive skarp på mulighederne for videre- og efteruddannelse? Og vil du samtidig gøre en forskel for dine kolleger ved at starte samtaler om uddannelse og kunne fortælle lidt om, hvordan man kan komme i gang?
 
Så er vores workshopdag for uddannelsesagenter et perfekt sted at starte. 
 
Vi holder workshopdag for nye uddannelsesagenter i København 19. november og i Kolding 28. november. (Linket er udløbet pr 18/3 2021)
På workshopdagen kører vi tre runder workshops, som klæder dig på til at blive en super god uddannelsesagent:
 
  • Workshop 1: Du får overblik over hele uddannelsesjunglen. Hvad er hvad?
  • Workshop 2: Du får tips og tricks til din rolle som uddannelsesagent. Hvordan motiverer, støtter og bakker du op om dine kolleger?
  • Workshop 3: Du får konkret viden om, hvad det specifikt er for nogle uddannelses- og støttemuligheder, du og dine kolleger har – helt afhængigt af jeres fag.
 
HK refunderer i dit løntab og dine transportudgifter svarende til en DSB Standard-billet. Hvis du selv kører, får du dækket hver kilometer med 1,94 kroner og din eventuelle broafgift.