Danmarks Bedste Kollega 2018: Regitse Pedersen fra Netto
Regitse Pedersen fra Netto i Thisted er Danmarks Bedste Kollega 2018. Regitse (i midten) ses her til awardshowet i Cirkusbygningen i København. Foto: Jacob Nielsen.

Der er nogle kolleger, som betyder ekstra meget for lysten til at komme på arbejde hver dag. Dem spørger man aldrig forgæves om hjælp. De har en helt særlig energi, som smitter. Og de tager ansvar for fællesskabet på arbejdspladsen. De kolleger er noget helt særligt, og derfor har HK for fjerde år i træk opfordret alle, der har sådan en kollega til at indstille dem til prisen som Danmarks Bedste Kollega. I år har i alt 1.760 indstillet en kollega.

”Vi tilbringer mange timer på arbejde, og derfor er det så vigtigt, at vi har det godt, mens vi er der. I HK ved vi, at gode kolleger betyder rigtig meget for trivslen, så derfor vil vi gerne give de gode kolleger et ekstra skulderklap og anerkende deres indsats”, fortæller næstformand i HK Martin Rasmussen.

Den store interesse for prisen, har betydet, at HK igen i år uddeler 3 ekstra priser: Danmarks Mest Hjælpsomme Kollega, som gik til Maria Folman Elsborg teamleder ved Scandlines i Gedser, Danmarks Mest Engagerede Kollega, som gik til Lene Møller grafiker ved ReproCentret i Vejle og Danmarks Mest Ansvarlige Kollega, der gik til Henrik Aabling Daugaard fysioterapeut hos Tagtækkergrupen Odense Kommune.

HK: Brug for god kollegakarma

Der var 10 finalister med på aftenen, men alle, der har været med til at sprede god kollegakarma, fik en hilsen.

”De mange, der har nomineret en kollega, har spredt god kollegakarma og været med til at gøre hverdagen ude på arbejdspladsen bedre. Det løser naturligvis ikke alle problemer. Der er også andre udfordringer, som kræver særlige indsatser og fælles løsninger som fx stress. Men uanset hvilken udfordringer, vi taler om, så er et godt sammenhold på arbejdspladsen et godt udgangspunkt for at løse det, siger Martin Rasmussen.

De fire glade vindere blev kåret på scenen i Cirkusbygningen af en jury, som bestod arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv Anne-Marie Røge Krag, bestyrelsesformand for Foreningen af offentlige HR-chefer, Kim Nissen og arbejdsmiljørepræsentant Erik B. Kristoffersen fra ATP Udbetaling Danmark i Vordingborg.

Ud over æren og de mange klapsalver fra de omkring 400 tilskuere i Cirkusbygningen, hvor også Danmarks Bedste arbejdspladser blev kåret af Great Place to Work, modtog Danmarks Bedste Kollega også en præmie i form af et arrangement for sine kolleger for op til 25.000 kr.

Danmarks Bedste Kolleger
Fra venstre: Henrik Aabling Daugaard (Danmarks mest ansvarsfulde kollega), Lene Møller (Danmarks mest engagerede kollega), Regitse Pedersen (Danmarks Bedste Kollega), Maria Folman Elsborg (Danmarks mest hjælpsomme kollega). Foto: Jacob Nielsen.

Fakta: Her er Danmarks Bedste Kolleger

Her er de 10 finalister, og nogle ord fra de kolleger, der nominerede dem:

  • Danmarks Bedste Kollega Regitse Pedersen, 1. assistent Netto i Thisted:Altid klar på at hjælpe, uanset om det er oplæring eller vagtbytte. Utrolig fleksibel pige med ben i næsen og en elskværdig personlighed. Jeg har grædt af grin med hende, og hun har været en skulder at græde ved. Hun løfter arbejdsmiljøet til et niveau, hvor alting føles som en leg”.
  • Danmarks mest hjælpsomme kollega Maria Folman Elsborg, teamleder, Scandlines i Gedser: ”Maria er altid 'på'. Er yderst behagelig og hjælpsom. Altid smilende og venlig. Er god til at hjælpe og vejlede. Hun taler altid pænt og holder en god tone, uanset hvor travlt der er. Nye kollegaer sætter hun hurtigt ind i rutinerne og gør det på en måde, så alle føler sig værdsat og velkommen”.
  • Danmarks mest engagerede kollega Lene Møller, Grafiker, ReproCentret Vejle: ”Uanset hvor man møder hende, er det altid med et stort smil. Hun er dybt passioneret omkring sit arbejde, og er enormt dygtig til sit fag. Hun har en smittende personlighed, og er aldrig bange for at udtrykke sin mening, hvilket gør hende til en stærk holdspiller”.
  • Danmarks mest ansvarlige kollega Henrik Aabling Daugaard, fysioterapeut, Tagtækkergruppen Odense Kommune: ”Henrik spreder altid godt humør på kontoret med sin sindssygt gode humor. Det er aldrig kedeligt at komme på arbejde, når Henrik er der. Henrik er også meget empatisk og fornemmer hurtigt, hvis andre er pressede eller stressede og tilbyder gerne hjælp”.

Øvrige finalister:

  • Poul Johansen, systemadministrator IT og indkøb, Odder Kommune: ” Han gør altid det bedste for at hjælpe andre, og har du et spørgsmål eller problem, kan du altid komme til ham. Vi har arbejdet meget med arbejdsmiljø i vores afdeling. Her har Poul påtaget sig mange opgaver og ansvar. Han vil altid det bedste for alle”.
  • Marianne Bengtson, klinikassistent, Tandlægeskolen København: Marianne er en fantastisk kollega, fordi hun altid er lyttende aldrig dømmende, viser altid stor empati for alle lag af kollegaer Marianne blev årets studenterven sidste år. Hun er så hjælpsom, taler altid roligt til de studerende, og hos Marianne er der aldrig nogle dumme spørgsmål”.
  • Lisbeth Dahl Burchardt, lønkonsulent, Skive Kommune: ”Hun er min vejleder, og en dygtig en af slagsen. Uanset travlhed, har hun altid overskud til at hjælpe mig på en lærerig og engageret måde. I situationer, hvor jeg har mistet overblikket, tager hun sig tid til at hjælpe mig, og hun er altid til rådighed, når andre kollegaer har brug for et godt råd”.
  • Tobias Falkentoft, økonomi- og it-medarbejder, Glostrup Kommune: ”Tobias hedder hjælpsom og omsorgsfuld til mellemnavn. Han tænker på sine kollegaers ve og vel og behov, før sine egne behov. Samtidig er han også AMR og gør alt, hvad der forventes af den rolle og lidt til. Han engageret og tager stort ansvar”.
  • Helle Gammelgaard Nielsen, blomsterdekoratør, Langeskov planteskole: ”Helle er altid glad og positiv og spreder en enorm motivation. Hun er den, der gør det sjovt at gå på arbejde, og det der gør det rart at komme hjem efter fyraften, fordi der stadig er energi tilbage, så man har overskud til sin familie”.
  • Sys Tøttrup, pædagog, Børnehaven Birkely, Lem: Sys er en humørbombe og altid glad! Hun er altid klar på sjov og går ikke til noget 50 procent. Det er alt eller intet! Hun er ansvarsbevidst og yder altid det bedste. Hun udviser stor empati overfor alle. Hun tænker altid, hvad der er bedst for "holdet" fremfor hende selv”.

Se alle finalisterne til Danmarks Bedste Kollega her (Linket er udløbet pr 9/8 2021)