Lene og Maria

Lene Møller tv.og Maria Folman Elsborg blev fejret som henholdsvis mest engagerede og mest hjælpsomme kollega. Foto: Jacob Nielsen.

Når arbejdsopgaverne hober sig op, eller en opgave volder problemer, så er det godt at have kolleger i nærheden, som altid er klar til at hjælpe. De kolleger, som gør en forskel for alle på arbejdspladsen, og som gør det lidt sjovere og bedre at gå på arbejde.

Netop de kolleger blev fejret i spotlightet på scenen i Cirkusbygningen, da HK i aftes uddelte årets KollegaKarma-priser.

Blandt vinderne var Maria Folman Elsborg, som fik prisen som mest hjælpsomme kollega, og Lene Møller, der blev kåret som den mest engagerede kollega. Begge medlemmer af HK/Privat.

Stor ros til kollegerne
Maria Folman Elsborg er ansat hos Scanlines i Gedser. Hendes kollega Britt Jørgensen, som havde nomineret hende, skrev i sin indstilling:

- Hun taler altid pænt og holder en god tone, uanset hvor travlt der er. Nye kolleger sætter hun hurtigt ind i rutinerne og gør det på en måde, så alle føler sig værdsat og velkommen.

Hovedpersonen selv strålede af glæde over prisen som mest hjælpsomme kollega. Hun synes dog også, at det er kollegernes fortjeneste, at der er et godt samarbejdsklima i Scanlines.

- Jeg blev bare så glad. Det er meget overvældende det hele, og selv om det er flot bare at blive nomineret, så betyder det da helt vildt meget at få en pris. Jeg synes, heldigvis at vi er rigtig gode til at fortælle hinanden, at vi er gode, og jeg ved også at alle mine kolleger lige nu venter på at få en opdatering på, hvordan det er er gået, sagde Maria Folman Elsborg.

Glæden var lige stor hos Lene Møller, der blev kåret som den mest engagerede kollega. Hun syntes også, at kollegerne har en stor andel i prisen.

- Det er en virkelig god oplevelse, og jeg er meget overrasket. Den gang jeg fik at vide, at jeg var finalist, havde jeg lidt glemt nomineringen, og nu står jeg her. Det er en vild oplevelse, der er helt ude af mine hænder, og alle ønsker mig tillykke, men i virkeligheden er det hele jo Michels fortjeneste. Det er jo hende der har ført os hertil, sagde Lene Møller.

Michel Kamille Sommer, som havde indstillet Lene Møller skrev i sin indstilling:
- Uanset hvor man møder Lene, er hun altid med et stort smil. Hun er dybt passioneret omkring sit arbejde og enormt dygtig til sit fag. Hun har en smittende personlighed og er aldrig bange for at udtrykke sin mening, hvilket gør hende til en stærk holdspiller. Derudover er hun enormt omsorgsfuld og betænksom.

Flere end 1.700 indstillinger
Det er fjerde år, at HK uddeler KollegaKarma-priserne. I kategorien som Danmarks Bedste Kollega faldt valget på Regitse Pedersen, som er ansat i Netto i Thisted. Prisen som mest ansvarlige kollega gik til Henrik Aabling Daugaard, der er fysioterapeut hos Tagtækkergruppen i Odense Kommune.

I alt har 1.760 indstillet en kollega til KollegaKarma i år.