Det hele skete meget pludseligt lige før efterårsferien. En ansat blev langtidssygemeldt, og så var gode råd dyre, for hvor finder man lynhurtigt en klinikassistent, der kan træde til med kort varsel?

- Vi er ti tandklinikker i Favrskov Kommune, og vi sidder alle decentralt, så jeg måtte skrive og ringe rundt til kollegaerne, for at høre, om de kendte en, der kendte en, fortæller Lone Sander Jensen, der er klinikchef ved tandplejen i Hinnerup.

Lone Sander Jensen

Lone Sander Jensen, klinikchef ved tandplejen i Hinnerup.

Efter flere forgæves forespørgsler fik hun fat i kollegaen Karin Ringsmose på klinikken i Hammel.

- Hun opfordrede mig til at ringe til Heidi Bonde hos HK Jobbørs. Jeg havde aldrig hørt om hverken Heidi Bonde eller HK Jobbørs, men jeg tog chancen, siger Lone Sander Jensen.

Heidi Bonde er jobkonsulent hos HK Jobbørs i Østjylland, og hun var desværre ikke ved telefonen, da Lone Sander Jensen ringede. Derfor blev Heidis telefonnummer givet videre til klinikassistent Hanne Søvsø, med besked om, at det ville være fantastisk, hvis der kunne findes en vikar til start efter efterårsferien.

- Hanne fik fat i HK Jobbørs og så skal jeg love for, at det gik stærkt, siger Lone Sander Jensen, der slet ikke kan stoppe med at smile af bare begejstring over den hjælp, som klinikken fik af HK Jobbørs.

Ringede sidst på aftenen

Mens jagten på en klinikassistent-vikar var gået ind, tog Gitte Graabæk Jensen i byen. Hun havde gået ledig i 3 uger, og drømte om at komme hurtigt i arbejde igen.

- Klokken 21.15 ringer min telefon, mens jeg er i byen. Det er en Heidi Bonde fra HK Jobbørs, der taler om at mit CV er dukket op i hendes søgning, og at der er mulighed for et job i Hinnerup. Jeg havde slet ikke hørt om HK Jobbørs og blev derfor temmelig forvirret. Heidi forklarede kort om situationen, men det var virkelig svært for mig at forstå. Det var ikke lige det telefonopkald, jeg havde forventet på min bytur. Men jeg lovede at sende et opdateret CV til hende næste morgen, fortæller Gitte Graabæk Jensen.

Da hun havde lagt på, kom utålmodigheden dog op i hende og derfor skyndte hun sig hjem for at opgradere sit CV og sende det til Heidi Bonde.

- Jeg blev helt kulret af den samtale. Det var jo næsten for godt til at være sandt, siger Gitte Graabæk Jensen, der ringede til Heidi Bonde næste morgen for at høre, om det virkelig var sandt, at der var en jobåbning.

- Selv om jeg ringede om morgenen, så var mit CV allerede sendt afsted til arbejdsgiveren, så nu var det bare at vente, siger hun.

3 kandidater dagen efter

Heidi Bonde havde fundet 3 mulige kandidater til jobbet i Hinnerup. De havde alle sagt ja til at deres CV blev sendt videre, så da Lone Sander Jensen møder på arbejde om morgenen, venter der tre CV til gennemlæsning.

- Det var jo næsten et tryllenummer. Det er Hanne der har haft kontakten med HK Jobbørs og derfor hende, der har modtaget CV’erne. Vi var noget overraskede over, at det gik så hurtigt og pludselig var min fantasi om at få en vikar til start i uge 43 slet ikke en fantasi, siger Lone Sander Jensen.

To kandidater bliver kaldt til samtale og samme eftermiddag får Gitte Graabæk Jensen et opkald på telefonen.

- Jeg var slet ikke nået at komme hjem endnu, inden Lone ringede og fortalte, jeg havde fået jobbet. Om torsdagen startede jeg som vikar, fortæller Gitte Graabæk Jensen og har svært ved at skjule sin glæde.

Gitte Graabæk Jensen

Gitte Graabæk Jensen, ny ansat klinikassistent ved tandplejen i Hinnerup.

Vikariatet er på 2 måneder med mulighed for forlængelse.

- Det var gode kandidater, vi fik fra HK Jobbørs. Valget faldt på Gitte, men det kunne lige så godt have været en af de andre, og der er ingen tvivl om at jeg vil kontakte HK Jobbørs igen, hvis vi mangler en medarbejder. Jeg føler faktisk at jeg har vundet i lotteriet, siger Lone Sander Jensen.

Gratis hjælp fra HK Jobbørs

Lone Sander Jensen er ikke i tvivl om, at hun vil anbefale HK Jobbørs til alle, både private og offentlige chefer.

- Ja for pokker, det var en helt fantastisk hjælp, vi fik. Det er tidskrævende at finde en ny medarbejder, og ofte får man ansøgninger fra kandidater, der ikke helt passer til stillingen. HK Jobbørs var hurtige til at spotte, hvilke kompetencer vi havde brug for, og vi fik kun kandidater, der matchede de kompetencer. Det gjorde hele processen smidig og hurtig. Jeg havde forberedt mig på, at jeg måtte kontakte et vikarbureau, for at få stillingen besat, men vidste også, at det ville koste mange penge. HK Jobbørs gjorde arbejdet helt gratis, og vi fik den helt rigtige vikar ansat. Det er jo ren win win, siger Lone Sander Jensen.

Kontakt HK Jobbørs Østjylland