Da Netto-pigen Regitse foldede sig ud som en smuk svane, havde hun ikke fået hjælp udefra til sin glamourøse fremtræden.

Dagen derpå var det nærmest stadig ikke gået op for Regitse Pedersen fra Thisted: At hun virkelig havde vundet prisen som Danmarks Bedste Kollega i Cirkusbygningen den 13. november.

Alene det at skulle til København og tilbage igen med fly for at deltage i den storslåede prisfest i Cirkusbygningen var en oplevelse i sig selv. Og så var der de ni andre finalister, som var søde; den fine mad, showet….

”Alt det er Helle og jeg ikke vant til”, siger Regitse om sin kollega og veninde Helle Noppenau, der skrev den nominering, som i sidste ende første til Regitses sejr.

Den 21-årige 1. assistent i Netto i Thisted er ifølge kollegaen Helles nominering uundværlig. Hun tager ejerskab, hun er ansvarlig og omsorgsfuld, og både kunder og kolleger elsker hende. ”Hun løfter arbejdsmiljøet til et niveau, hvor alting føles som en leg”, skrev Helle bl.a.

Der var 1760 indstillede i konkurrencen, både medlemmer af HK og andre fagforbund. Men Regitse løb altså med palmerne og de 25.000 kroner til et kollega-arrangement.

Helle Noppenau til venstre nominerede sin kollega Regitse, og det kom som en stor overraskelse for Regitse

Kollegial glæde mellem Helle Noppenau, der nominerede Regitse Pedersen t.h.

Hår, tøj og makeup på plads

”Jeg mente selv, at jeg havde 1 % chance for at vinde – jeg er bare vant til at være en bette lort”, siger Regitse Pedersen

”Alene at blive nomineret som en af de ti finalister var vildt”, tilføjer hun.

På den festlige dag var arbejdshandskerne, den praktiske frisure og det praktiske tøj til arbejdet i Netto skiftet ud med det lille sorte festskrud, opsat hår og flot makeup. Netto-pigen foldede sig ud som en smuk svane. Men Regitse havde ikke fået hjælp udefra til sin glamourøse fremtræden.

”Jeg klarede selv hår og makeup inden showet – det har jeg prøvet før, ” siger hun.

Om oplevelsen som helhed siger hun:

” Det kan ikke sammenlignes med noget andet. Jeg har vundet ved bare at være mig selv som menneske, og det er et kæmpe skulderklap fra Helle og alle de andre. ”

Familien er naturligvis lykkelige over Regitse Pedersens flotte pris, og Regitses mor, som bor lidt uden for Thisted, græd, da datteren ringede og fortalte det.

 

Afstemning på arbejdspladsen

Hvad skal de 25.000 kroner som følges med titlen så bruges til? Selvfølgelig lever Regitse Pedersen op til titlen og lader kollegerne være med til at bestemme.

Hendes egen smag går i retning af spisning og efterfølgende gokartkørsel.

”Men jeg vil nu sætte stemmesedler op i butikken i Thisted, så mine 25-30 kolleger kan byde ind med deres forslag, ” fortæller en glad – og træt – Regitse Pedersen.