Normalt forbinder vi slumområder med fattige og udsatte i tredjelande, men det var der ikke tale om her: Det var tværtimod den sociale dumping, der stak sit allergrimmeste ansigt frem i offentligheden og viste os, hvor ringe vilkår nogle arbejdsgivere er villige til at udsætte deres ansatte for.

Social dumping bliver meget tydeligt, når medierne kan afsløre, hvordan udenlandske

Marianne Vind næstformand 

chauffører og håndværkere bliver hentet til Danmark og indkvarteret i containere, klamme fællesstuer og slumlejre af en arbejdsgiver, som ikke vil betale danske lønninger.

Og når det kommer frem i lyset, er langt de fleste heldigvis klar til at sige fra. Men det er desværre ikke lige tydeligt alle steder, hvor den slags foregår.
For social dumping rammer også rigtig mange på kontorer. Og en lang uddannelse er desværre heller ikke et værn mod at blive presset. Spørg bare i it-branchen.

Lyssky vilkår i selskaber
I HK oplever vi, at vores it-uddannede medlemmer pludselig har fået kolleger i bl. a. indiske virksomheder, som er til stede i Danmark.

Virksomheder som Tech Mahindra og TATA, hvor det enten ikke er muligt at få indsigt i de ansattes formelle vilkår. Eller hvor virksomheden på snedig vis er delt op i to selskaber, hvor kun det ene har overenskomst -mens langt størstedelen af de indiske medarbejdere er ansat i det andet.

Så det er ikke kun håndværkere, lastbilchauffører m. fl., som pludselig må se sig udsat for konkurrence fra udenlandsk arbejdskraft.

Tværtimod er det nogle af de samme konstruktioner, der bliver brugt: Udenlandske kolleger, der er i Danmark på korte og uigennemsigtige ophold med lange arbejdsdage og løn og vilkår, som slet ikke står mål med arbejdsindsatsen.

Unfair konkurrence
Derfor har vi stadig brug for ordentlige redskaber til at sikre os mod social dumping i alle faggrupper.

Det er også en af grundene til, at vi i fagbevægelsen har holdt fast i, at politikerne ikke burde sænke beløbsgrænsen for, hvor meget en arbejdsgiver skal betale til arbejdskraft uden for EU for at måtte få dem til Danmark.

Tværtimod er det vigtigt at holde fast i, at i Danmark skal vi kunne sikre, at nogle få arbejdsgivere ikke spekulerer i at lave unfair konkurrence ved at forringe arbejdsvilkårene.
For social dumping er urimeligt, asocialt og unfair konkurrence -også over for de virksomheder, som betaler deres medarbejdere ordentligt og efter danske vilkår.