Sabrina Jensen læser ledelse i praksis med kroner fra Omstillingsfonden i baglommen. Hun frygter ikke lektier og eksamen.

- Ja, jeg har lektier for. Og ja, jeg skal til eksamen lige inden jul. Men jeg brænder for det, og så finder jeg også tiden til det.

Sabrina Jensen virker overbevist, mens hun smiler med de brune øjne ud mellem de sorte krøller. Til daglig arbejder hun på Fagcenter for Autisme under Aalborg Kommune i en 32 timers stilling som vagtplanlægger. Derudover har hun en mand, to børn på syv og otte år, hus og have samt en kat.

De mange forpligtelser i det daglige har ikke forhindret Sabrina Jensen i at læse et akademifag ved siden af. En hel dag hver anden uge går hun i skole og lærer om ledelse. Chefen giver arbejdstiden, mens Omstillingsfonden betaler udgifterne. Lektierne bliver klaret derhjemme.

- Min chef bakker mig op i min efteruddannelse. Sikkert fordi hun får en glad, positiv medarbejder, der tør at prøve nyt og ser nye muligheder, siger det 35-årige HK-medlem.

Sabrina Jensen har søgt og fået penge til efteruddannelse gennem Omstillingsfonden. En fond, som arbejdsmarkedets parter har skabt, og som giver den enkelte lønmodtager, der opfylder betingelserne, 10.000 kroner om året i op til fire år.

- Jeg hørte om muligheden på et informationsmøde hos HK Nordjylland før sommerferien og tænkte, at det er lige mig! Egentlig mener jeg, at alle burde tvinges til at efteruddanne sig. Det er i hvert fald dumt på forhånd at afvise, at man kan lære noget nyt, lyder det fra Sabrina.

Sabrina fortæller andre HK'ere om muligheden

Hun er ikke som mange andre bange for digitalisering eller forskrækket over robotter. – Den udvikling giver os luft til at opdyrke andre opgaver. Men mange er utrygge ved at skulle lære nyt, vurderer Sabrina Jensen.

De sidste par uger før jul, hvor mange andre danskere tænker på at købe julegaver, bage småkager og pynte hjemmet op, skal Sabrina til sin første eksamen på akademifaget. På Luciadag, 13. december. Hun har allerede søgt ind på det næste modul, som begynder i januar 2019, endnu før hun ved, om hun består eksamen i december.

Men det får ikke lov at ødelægge den 35-åriges gode humør:

- Der er ingen grund til pessimisme. Jeg tror på mig selv, siger den smilende Sabrina Jensen.

Hun tager sig også tid til at sidde i et panel på HK Nordjylland den 3. december fra klokken 17. På dette medlemsmøde fortæller Sabrina og folk fra uddannelsesstederne om, hvordan HK-medlemmer rent praktisk kommer i gang med betalt efteruddannelse. 

TIDSPUNKT:

Mandag 3. december 2018

17:00 - 19:00

STED:

HK Nordjylland, Gartnervej 30, 9200 Aalborg SV

TILMELDING:

Senest 30.november via hktilmeld.dk/1646

PROGRAM

Kl. 17.00 – 17.10

65. mio. grunde - Velkomst v/Karriere- og uddannelseskonsulent Jane Helweg Foget, HK Nordjylland

Kl. 17.10 – 17.25

Præsentation af ekspertpanelet

Kl. 17.25 – 18.10

Spørgsmål til panelet

Kl. 18.10 – 18.30

Pause & sandwich

Kl. 18.30 – 18.40

Lidt om merit og kompetenceafklaring v/UCN act2learn

Kl. 18.40 – 18.45

Afrunding v/HK

Herefter vil der være mulighed for individuel rådgivning om uddannelsesudvalg.