- Det har da været sygt hårdt! Er den første indskydelse, når 47-årige Rikke Knudsen fortæller om, hvordan det var at tage en ny uddannelse med tre børn hjemme i Odense og en praktikplads i Vejle.

- Jeg tror da også, at jeg var pænt bleg den sidste måned, inden jeg skulle aflevere mit bachelorprojekt, siger hun med et smil. Men sliddet har heldigvis været umagen værd. Rikke Knudsen blev færdig med administrationsbacheloruddannelsen i januar i år, men havde allerede inden fået et vikariat i Børne- og ungeforvaltningen i Vejle Kommune. Så bachelorprojektet blev skrevet ved siden af fuldtidsjobbet.

- Jeg fik tilbudt det her vikariat, mens jeg var i praktik, og det kunne jeg altså ikke sige nej til. Det binder min faglighed sammen, jeg kan stadig bruge min viden om pædagogik, og jeg kan godt lide at se tingene oppefra, fortæller hun. Rikke Knudsen er netop skiftet til et nyt vikariat i kommunen, efter hun har været et år i ledelsessekretariatet, hvor hun arbejde med sekretariatsbetjening, koordinering og mødeplanlægning. Nu kommer hun til at arbejde mere med arbejdsmiljø, og hun er med til at lave materialer om nye tiltag som sprogvurdering og har været i Norge af flere omgange med dagtilbudsledere i kommunen.

Uddannelsen folder sig ud i praktikken

Selvom uddannelsen er meget generel, giver den pludselig mening, når man kommer ud ”i virkeligheden”.

- Jeg synes, at hele uddannelsen begyndte at folde sig ud i praktikken. Der kunne man sidde med en opgave og tænke: ”Nå ja, det der havde jeg da noget om på andet modul”, og så måtte jeg lige hjem og kigge i noterne, griner Rikke Knudsen. Hun forklarer, at det bedste hun har fået med fra uddannelsen, er hele det grundlæggende i at arbejde i en offentlig administration.

- Der er nogle særlige spilleregler inden for det offentlige; god forvaltningsskik, at få svaret borgerne rigtigt eller henvise til andre. Vi er her for borgerne og for at være et led mellem dem og de politiske beslutninger. Uddannelsen har givet mig en forståelse for de større sammenhænge – det var ærlig talt ikke noget, jeg tænkte så meget over som pædagog, indrømmer Rikke Knudsen.

Som administrationsbachelor mener Rikke Knudsen, at man er god i mange kontekster.- Vi ved lidt om mange ting og er gode til at se helheden. Uddannelsen har givet os et rigtig godt fundament at bygge videre på. Men dermed ikke sagt, at jeg ikke kan blive lidt nervøs over fremtiden. Når mit vikariat udløber, er jeg spændt på, hvad der er af muligheder, og hvad der bliver min vej, siger Rikke Knudsen.

Læs også:

Administrationsbachelorerne gaar en spaendende fremtid i moede

Thomas har en leder i maven

 

 

Artiklen er opdateret 19. november 2018