- Jeg startede som praktikant 1. marts 2017, fortæller Pernille, der er 32 år.

 

Pernille er butiksuddannet i 2011 hos Femilet Undertøj i Herning. Efter endt uddannelse kom hun til The Body Shop. Her var hun til starten af 2013, hvor hun blev sygemeldt med diskusprolaps.

 

Pernille Kargaard Beck Mortensen

 

Pernille var allerede som 21-årig blevet opereret for diskusprolaps. Nu skulle hun opereres igen. Det blev hun i august 2016. Efter endt genoptræning kom hun i ressourceforløb. Det var under ressourceforløbet, at hun blev praktikant i Føtex for at se, om hun kunne holde til fortsat at arbejde i butik.

 

- Jeg havde gået hjemme i tre år, så det var megafedt at komme i gang igen. Jeg startede på 16 timer om ugen og gik langsomt op i tid, og det gik over al forventning, fortæller hun.

 

Fra kasselinje til kundeservice

Pernille skulle afslutte sit praktikforløb 30. juni 2017. Hun havde siddet ved kassen, men 14 dage før, praktikken stoppede, skiftede hun til kundeservice. 

 

- Min service- og personalechef havde sagt, at der muligvis kunne vise sig en jobåbning i kundeservice, og det holdt stik. 1. august blev jeg ansat på normale vilkår tre dage i kundeservice og tre dage i bagerudsalget, beretter hun.

 

Op mod jul manglede der en medarbejder på fuld tid i kundeservice, og Pernille sprang til. I foråret 2018 havde hun et møde med service- og personalechefen, der nævnte, at der kunne være en stilling som teamkoordinator, hvis Pernille tog et driftskursus på hovedkontoret i Brabrand.

 

- Jeg syntes, det var et flot tilbud at få, så jeg tog på kursus, og 3. september 2018 blev jeg teamkoordinator for ca. 34 kolleger i kasselinje, kundeservice og postafdeling, fortæller hun.
 
- Når jeg ikke betjener kunder, har jeg forskellige administrative opgaver. Jeg skal sørge for, at bemandingen går op og, at kollegerne ikke har for få eller for mange timer. Jeg tager mig også af behandling af kassedifferencer. Man kan sige, at jeg har en daglig leder funktion, forklarer hun.

 

Har fortalt i HK-regi om karrierespring

Pernille Kargaard Beck Mortensen har ved arrangementet ”Fremtidens karriereveje” i HK MidtVest, hvor der var tilmeldt ca. 50 medlemmer, fortalt om sit karrierespring til inspiration for andre.

 

Det var sammen med varehuschef Tom Kærsgaard, der berettede om mulighederne i Føtex, der er en del af Salling Group.

 

- At jeg er gået fra en mindsteløn som butiksassistent til den løn, jeg får nu, er dejligt men har ikke været det primære for mig. Jeg kan godt lide at udvikle mig i mit arbejde, og jeg mener, det er vigtigt at have noget at stræbe efter for at blive bedre. Jeg synes, det er fedt, at man i Føtex kan uddanne sig til at varetage andre job, fortæller hun og fortsætter:
 
- Jeg vil gerne blive i Føtex, og det næste skridt kunne være at blive teamleder. Der kommer flere administrative opgaver omkring lønninger og budgetter, som, jeg tænker, kunne være spændende, siger hun.
 
Overvejer du det næste skridt i dit arbejdsliv? Få en snak med HK MidtVests karrierevejleder Hanne Lund Nielsen eller ring til HK's karrieretelefon.
Artiklen er opdateret 19. november 2018

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.