Da Kommunalbladet mødte Thomas Fich første gang, var han ansat som administrativ medarbejder i Handicap- og Psykiatri i Tårnby Kommune. Nyuddannet og fuld af appetit på arbejdsmarkedet. Alligevel gik der ikke lang tid, før han følte, at han manglede udfordringer.

- Jeg havde været i stillingen i lidt over et år, da jeg blev tilbudt at blive faglig koordinator. Jeg var glad for at være administrativ medarbejder, men jeg kunne også mærke, at det var en introstilling, og jeg savnede lidt udfordring, fortæller Thomas Fich.

Mangler ikke uddannelse

I dag er han faglig koordinator på fjerde år, og godt nok har han ikke personaleansvar, men han har den faglige ledelse af et team på fem personer – herunder to HK’ere, en administrationsbachelor, en statskundskaber og en kandidat i offentlig forvaltning.

Og selvom han både leder HK’ere og akademikere, føler han ikke, at han mangler en akademisk uddannelse for at blive respekteret. - Jeg fik jo stillingen på grund af mine faglige kompetencer og min personlighed, jeg havde jo begrænset erfaring.

En af mine stærkeste kompetencer er, at jeg altid lander på benene. Min chef sammenlignede mig engang med en kat, fordi den altid lander på benene, uanset hvad den ryger ud i. Så det eneste tidspunkt, hvor jeg virkelig gerne ville have en kandidatuddannelse, er når jeg forhandler løn. Der kan jeg godt mærke, at jeg ikke har helt de samme muligheder for løntrin, fordi jeg ikke har noget konkret at koble mine kompetencer op på, siger Thomas Fich.

Uddannelsen har givet et godt basisgrundlag

Ellers er han godt tilfreds med de kompetencer, han har fået med fra uddannelsen.

- Det er svært at pege på helt konkrete ting, men hele alsidigheden i uddannelsen, har været utrolig gavnlig. Jeg har fået et godt basisniveau, der har gjort, at jeg ikke er bange for nye opgaver. Der kan eksempelvis blandt mine kolleger være en berøringsangst over for jura.

Jeg er på ingen måde jura-ekspert, men jeg har lært, hvordan man læser en lovtekst, så det skræmmer mig ikke. Det gør sig gældende for mange ting, jeg har et godt basisgrundlag, forklarer han. Thomas Fich har, mens han har arbejdet som faglig koordinator, taget nogle diplommoduler i ledelse. Han er meget opmærksom på, at det er ledelsesvejen, han gerne vil.

- Jeg bliver nok aldrig den dygtigste til at lave en Excell-model, og projektledelse bliver for kortsigtet – der vil jeg gerne lede på den lange bane. Lige nu er jeg dog meget tilfreds med min nuværende stilling. Jeg er glad for mit job og går op i det, men det er ikke jobbet, der definerer mig som person, slår han fast.

 

Læs også om Rikke Knudsen, der har fundet sin rette hylde som administrationsbachelor og hvad arbejdsgiverne mener om fagruppen.

 

Artiklen er opdateret 19. november 2018