Som leder kan du påvirke en medarbejders arbejdsklima: være tilgængelig, åben og venlig, give sparring, interessere dig for vedkommendes opgaver og udfordringer osv. Gør du det allerede, så bliv endelig ved – for det er god ledelse.

Men konstant at holde 20-50 medarbejdere fit for fight eller redde det enkelte team i land hver dag har du ikke nødvendigvis alene ressourcerne til. Her skal du have fokus på at udvikle professionelle fællesskaber præget af psykologisk tryghed, som styrker både trivsel og faglighed. Det handler om at få spillet medarbejderne godt sammen, når det er fart på i hverdagen. Og at imødegå konflikter, stress og andet, som kan påvirke arbejdsmiljøet i negativ retning.

Budskaberne i lyntempo med speed drawing

Hvordan I kan gøre det, har HK Kommunal Chefgruppen udgivet pjecen Et stærkt arbejdsmiljø sådan! om. Og den er nu genfortalt i en såkaldt speed drawing – en slags tegnefilm, som i en række ’hurtige’ tegninger opsummerer de vigtigste budskaber.

Så: Vis den på personalemødet, på seminaret for ledergruppen, send den til tillids-og arbejdsmiljørepræsentanter og MED-udvalg, så alle er med på bølgen.