Midt en møde stak en kollega hovedet ind og sagde, at en it-mand ledte efter ham og at det hastede. Og sådan gik det til, at Tobias Falkentoft forlod mødet med chefen for at hjælpe en kollega. Og sådan gik det til, at han fandt ud af, at han var blandt de ti nominerede til titlen som Danmarks Bedste Kollega 2018.

For der var ingen it-mand, der ledte efter Tobias. I stedet blev han ledt ind i et lokale, hvor alle hans kolleger i mellemtiden havde gemt sig, og hvor han blev mødt med dannebrogsflag, hurraråb og skudt lige i hovedet med en konfettikanon, da han trådte ind af døren.

– Resten af dagen gik med krammere og lagkage. Og jeg skal hilse at sige, at i sådan en situation er det endog meget svært for en 31-årig økonomimand at holde tårerne tilbage. Det var en rigtig, rigtig flot gestus – og noget af det mest rørende jeg har oplevet, siger Tobias, der er 31 år og arbejder med økonomi og it på bostedet Parkvænget i Glostrup Kommune.

Tænker på kollegerne før sig selv

Kollegaen, der fik ham lokket ud af mødet med chefen, er Yvonne Bernsen, der også var den, der havde indstillet Tobias Falkentoft til at blive landets bedste kollega. I hendes indstilling skrev hun bl.a., at

– Tobias hedder hjælpsom og omsorgsfuld til mellemnavn. Han tænker på sine kollegers ve og vel og behov, før hans egne behov. Jeg håber virkelig, at Tobias vinder, da vi ikke selv kan overbevise ham om, at han er en fantastisk god kollega. Men hvis det kommer fra andre, kan det være, at det går op for ham, at det er sandt

I dag, hvor Yvonnes ønske er gået i opfyldelse, er hun næsten lige så glad som Tobias selv.

– Da jeg fik at vide, at han var en af de ti nominerede råbte jeg op, som havde jeg vundet i lotto. Det var SÅ dejligt, fortæller Yvonne, der også glæder sig over, at der findes en pris som bedste kollega.

– Det er med til at understrege noget, som vi taler rigtig meget om, nemlig vigtigheden af et godt fællesskab og god kollegakarma. Det skal være rart at gå på job, og her betyder gode kolleger bare rigtig meget, siger hun.

En nominering giver ekstra overskud

Awardshowet fandt sted 13. november i Cirkusbygningen i København, hvor alle sejl var sat til for at skabe en festlig begivenhed. Det var i år fjerde gang, at Danmarks Bedste Kollega blev kåret.

Vinderen blev Regitse Pedersen fra Netto i Thisted. Og det har Tobias det rigtig fint med. For alene det at være blandt de ti ud af i alt 1.760 indstillede, der kom op at stå på scenen ved det store awardshow, glemmer han aldrig.

– Det var en meget speciel oplevelse at stå der på scenen. Jeg har aldrig prøvet noget så ærefuldt i hele mit liv, siger Tobias.

Han er dybt taknemmelig for kollegernes indstilling af ham. Og at det har en betydning for holdningen til jobbet, lægger han heller ikke skjul på:

– Ud over at jeg er på en fantastisk dejlig arbejdsplads og arbejder på et kontor med de bedste kolleger i verden, så vil jeg sige, at såden en oplevelse her bare skyder ens drive i overdrive. Jeg kan mærke, at jeg har fået tilføjet noget ekstra overskud. Og pludselig er de små besværlige opgaver ikke så besværlige mere, lyder det fra Tobias Falkentoft.

 

Se de ti nominerede og læs om det store awardshow i Cirkusbygningen, hvor prisen blev uddelt.

 

Fakta

Ved indstillingen til Danmarks Bedste Kollega skal de, der indstiller, svare på tre spørgsmål. Og det gør Tobias Falkentofts kolleger sådan her:

– Hvornår er Tobias særlig hjælpsom?

Det er han dagligt, hvor han smider, hvad han har i hænderne for at hjælpe en kollega.

– Hvornår er Tobias særlig ansvarsfuld?

Da vi fik en ny ledelse og han fra den ene dag til den anden skulle forsøge af forvalte et ret stort budget på egen hånd, indtil den nye leder var kørt i stilling.

– Hvornår er Tobias særlig engageret?

Vi arbejder på et socialpsykiatrisk bosted. Og Tobias tager med på den årlige festival som chauffør og regnskabsmand for at give de andre kolleger bedre tid til deres opgaver.