Hospital

 

Region Sjælland har i løbet af 2018 sende 27.000 patienter til behandling på privathospital, fordi personalet på de offentlige sygehuse ikke selv kunne nå at undersøge eller operere dem. Det viser en aktindsigt, som DR Sjælland har fået.

Sundhedsøkonom fra Syddansk Universitet Jes Søgaard mener, at Sundhedsplatformen kan være forklaringen.

- Læger og sygeplejersker kunne ikke nå at behandle så mange patienter som før Sundhedsplatformen. Den eneste vej ud af det her er, at de nu får styr på den sundhedsplatform, siger han til DR.

Aktindsigten viser også, at Region Sjælland brugte 162 mio. kr. i hele 2017. Det tal skønnes at ramme 225 mio. kr. i år ud fra udgifterne i årets første ti måneder.

Politiker mener, at stigning skyldes flere patienter

Regionens formand for sygehusenes behandlingstilbud, Annemarie Knigge (S), er dog af en anden holdning og mener ikke, at stigningen skyldes Sundhedsplatformen.

- Det er rigtigt, at der var en nedgang i starten, men det havde vi jo kalkuleret med. Jeg mener ikke, at vores store forbrug på privathospitaler skyldes Sundhedsplatformen, siger hun til DR.

I stedet peger hun på, at stigningen skyldes flere patienter med behov for behandling, men erkender, at sygehusvæsenet er udfordret blandt andet på grund af afskedigelser