Sammen med dem fik vi sat en ramme op for et forløb, som vi rekrutterede til, mens IBA stod for undervisningen, der samtidig blev forlagt til HK Midt’s lokaler i Fredericia

   - Vi var på besøg hos en masse virksomheder, herunder hos en større logistikvirksomhed, med en opfordring til medlemmerne om at bruge Omstillingsfonden. Den greb medlemmerne, der helt konkret ønskede et akademimodul i Logistik. Det ønske tog vi med hjem og tog fat i IBA Kolding. Sammen med dem fik vi sat en ramme op for et forløb, som vi rekrutterede til, mens IBA stod for undervisningen, der samtidig blev forlagt til HK Midt’s lokaler i Fredericia, fortæller Henrik Pabst, der er organisator i HK Privat Midt.
 

Anja Jensen

Billede: Anja Jensen arbejder med logistik på sit job, men har ingen formel uddannelse i dét. Det får hun nu via omstillingsfonden, i samarbejde med HK Privat Midt. "Det er spændende, og jeg får en masse nyt med hjem", lyder det fra Anja Jensen.

 

TIP: tag selv det næste skridt i din karriere på www.hk.dk/karriere eller ring til karrieretelefonen og få hjælp til at sætte ord på dine kompetencer og udviklingsønsker.

 

Rammerne og formen tiltalte mange

Det viste sig snart, at akademimodulet ikke kun interesserede de medlemmer, der arbejdede med logistik og lager:
 
   - Det stod hurtigt klart, at mange medlemmer faktisk var interesserede i modulet, fordi de arbejdede med interne processer, værdikæder, værdiflow osv., hvor det også var relevant. Der er samtidig ingen tvivl om, at rammerne og formen tiltalte mange medlemmer. For eksempel at undervisningen fandt sted hver torsdag og allerede fra klokken og frem til klokken 21. Det gav medlemmerne 14 torsdage, hvor de kunne køre direkte fra arbejde til undervisning hos os på Vesterballevej, lyder det fra Henrik Pabst.
 

Undervisning IBA logistik

Billede: Undervisningen i Akademifaget Logistik blev lagt i HK Midts lokaler i Fredericia.

jeg synes det spændende, også at få brugt nogle af de små grå på en anden måde end i det daglige. Jeg får papir på noget af det, jeg kan, men har også en masse nyt med hjem.

”…få papir på noget af det, jeg kan”

Anja, der arbejder hos Falcon Lifts i Odense, er et af de medlemmer, der tog imod det gode tilbud om gratis kompetenceudvikling:
 
   - Jeg er oprindeligt uddannet handelsassistent og startede i virksomheden med at være reservedelssælger, men har så overtaget produktionsplanlægningen, indkøb af forbrugsvarer og det meste af logistikken. Jeg er derfor autodidakt på hele denne del, og jeg tænkte, at det kunne være fint at få papir på noget af det, jeg kan, fortæller hun og fortsætter:
 
   - Henrik (Pabst, red.) kom ud med forskellige forslag til uddannelse, og det her forløb var det, der var mest interessant for mig. ”Det gør jeg, det skal jeg…”, tænkte jeg. Da jeg først fik talt med nogle kolleger om muligheden, bl.a. nogle af pigerne i salgsafdelingen, så spurgte de til, hvad det var, jeg lavede. Jeg fortalte dem, at jeg var begyndt at læse logistik torsdag aften, og at det var noget, HK havde arrangeret. 
 
   - Det faglige niveau var højt, hvad jeg også forventede, fordi der er ECTS-point involveret. Men jeg synes det spændende, også at få brugt nogle af de små grå på en anden måde end i det daglige. Jeg får papir på noget af det, jeg kan, men har også en masse nyt med hjem. Jeg har da også fået mod på at tage mere uddannelse på den her måde, men tager det ét fag af gangen og så én dag om ugen. 
 

 

...om At være noget

Anja Jensen fortæller om en dag hvor hun står og snakker med kollegerne i køkkenenet:
   - Så bemærker en af mine kolleger: ”Jamen, Anja du er jo også noget inden for HK.” Hvortil jeg kækt og med glimt i øjet svarede: ”JA! Medlem!”

God respons på godt og gratis tilbud

   - Det er godt at høre, at flere af deltagerne allerede kigger på næste step og næste kursus. Her er det ikke afgørende, om de tager enkeltmoduler eller en fuld akademi-uddannelse. Det vigtige er, at de kommer i gang og vælger de kurser, der passer til og styrker dem. At kurserne giver dem relevant viden, som de både kan bruge her og nu – og på sigt.
 
   - Vi får desuden god respons på, at medlemmerne oplever kurset som relevant, nemt at gå til og brugbart i hverdagen. Samtidig havde det en god effekt, da vi startede med at gå ud og sige til dem: ”Vi har et godt tilbud til dig, nemlig gratis uddannelse, der endda er lige om hjørnet”, konstaterer Henrik Pabst:
 
   - Hele forløbet styrker medlemmernes tillidsforhold til HK, fordi de får en oplevelse af, at ”…de lytter til os – og gør noget ved det”. Vi får samtidig ti gode ambassadører ud af forløbet, som vi kan bruge fremadrettet, når vi skal have endnu flere til at bruge midlerne i Omstillingsfonden. 

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.