Illustration: Tone Thoresen / Koalitionen.dk

Pauser koster 

HK Handel har haft flere sager, hvor medarbejderne stod til rådighed i deres pauser uden at få løn for det. Arbejdsgiverne har derfor måtte efterbetale løn for de manglende pauser. 

Stod til rådighed i sine pauser: Nu får hun 18.500 kr.

Blev forstyrret i sine pauser: Fik 14.000 kr. i efterbetaling.

Kontakt din lokale afdeling på tlf.: 7011 4545, hvis du har spørgsmål til din arbejdstid eller pauser.

Kun 15 % af de handelsansatte får lov til at holde deres pauser i fred. Det viser en undersøgelse, HK Handel lavede i 2017 blandt 473 medlemmer, der selv betaler deres pause. Og selvom de gør det, viser samme undersøgelse, at 83 % forventes at stå til rådighed i pausen, selvom de ikke får løn i den tid.

- Det betyder, at medarbejderne arbejder gratis, og det kan arbejdsgiveren ikke forlange, siger Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel.
Han er ikke overrasket over, at tallene er så høje. 

- Det sker desværre hele tiden, fordi butikkerne smører bemandingen for tyndt ud. Og det går ikke bare ud over medarbejderen, der ikke kan holde sin pause, men også de kolleger, der må forstyrre midt i frokosten. Det er unfair at sætte dem i den situation, siger Kim Jensen.

Han opfordrer til, at medarbejdere, der bliver forstyrret enten af chefen eller kollegerne, taler med chefen om det, for der bør findes en løsning, så det er muligt at holde de pauser, man selv betaler for:

- Hvis man står til rådighed, skal man ikke betale for sin pause. Hvis chefen vil have lov til at forstyrre i pausen og forventer, man fx opholder sig på arbejdspladsen, må vedkommende også betale for det, for så kan man aldrig være sikker på, at man rent faktisk kan holde sin pause, siger han.

 

Skriv ned - det gjorde de andre

I sager om afbrudte pauser findes der sjældent meget dokumentation. Derfor er det en rigtig god idé, at du selv fører kalender over, hvornår du kommer og går, hvornår du holder pause, og om du er blevet afbrudt, og derfor har genoptaget arbejdet. Noter alle tider og varighed til eventuel senere brug.
- Vi har mange eksempler på, at der bliver taget udgangspunkt i registreringer i medarbejdernes kalendere, når sager skal forliges, eller hvis det når så langt, at de kommer for en dommer. Ofte er medarbejdernes egne notater den eneste dokumentation, og derfor også den, der gælder, siger faglig chef i HK Handel, Kim Jensen.

Arbejdsgiverne er enige i, at afbrydelser koster

I tidligere sager har arbejdsgiverne været enige i, at medarbejderne skal have løn, hvis de bliver forstyrret i deres pauser. I to forskellige sager fra fakta (se  lyseblå boks) endte begge sager med et forlig, og i andre lignende sager har arbejdsgiverne heller ikke ønsket at komme for Arbejdsretten.
Der er derfor god grund til at gøre opmærksom på, hvis pausereglerne ikke bliver overholdt.

- Hvis man ikke siger noget, vil arbejdsgiverne udnytte det. Derfor er det vigtigt at stå på sin ret, så vi kan komme problemet til livs, siger Kim Jensen og fortæller, at man kan tage fat i sin tillidsrepræsentant eller lokale afdeling, hvis chefen afviser at gøre noget ved problematikken.

Find din lokale HK-afdeling her 

 

Se også: 

Sådan er pausereglerne for dig, der arbejder i handelsbranchen 

83 % forstyrres i pauserne: cheferne må betale