Engang var der prestige i at være ansat i staten, og som arbejdsgiver gik staten foran, når nye rettigheder skulle indføres. Sådan er det ikke længere, konstaterer Jacob Halldorsson. Han er fællestillidsrepræsentant for HK og HK Samdata i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som er en del af skatteforvaltningen.

- Førhen var der en vis prestige forbundet med at være ansat og med til at løse den her samfundsopgave. Samtidig var staten en rigtig god arbejdsplads, som tidligere har været med til at sikre mange rettigheder, der i dag er standard på arbejdsmarkedet. Det gælder fx løn under sygdom og barsel til både kvinder og mænd.

- Samtidig er det ingen hemmelighed, at staten ikke er lønførende på noget område. Derfor har en del af lønpakken været, at vi havde de her rettigheder og den prestige, der var i at være ansat på statens område. Men det ser vi ikke så meget af mere. Pakken bliver mindre, siger Jacob Halldorsson.