God jul

Jeg ELSKER jul, og nu er den lige om hjørnet. Men julen kan være en hård tid.

På jobbet ligger man hele tiden i overhalingsbanen. Man vil jo gerne hjælpe kunden med at finde den helt rigtige gave, pakke den flot ind og give kunden et smil og ’god jul’ med på farten. Altså give den samme gode service som i de stille perioder, selvom der er kunder så langt øjet rækker.

Derhjemme står den på julehygge i børnehaven, skolen, familien og foreningen. Samtidig vil man gerne finde julepynten frem fra gemmerne, bage småkager, lave konfekt og adventskrans. Og julehumøret skal da også være i top.

Jeg VIL have tid og overskud til at ’jule’, og jeg har da også fundet min måde at nyde den max. Her har I mine smutveje til en fredelig jul:

  • Lav lister. Jeg elsker dem, og de hjælper mig med at holde fokus. Når jeg skriver de ting, jeg skal huske, i kalenderen, så fylder de ikke i hovedet.
  • Lav en ’bytte-småkager-aftale’ med familie/venner. Alle bager en stor portion af én slags småkager, og så bytter I med hinanden. Vupti – så har du pludselig 4 forskellige slags i kagedåserne.
  • Forkæl dig selv på jobbet, fx med en god madpakke eller en af de mange forskellige slags småkager – og husk at holde dine pauser.
  • Tag en fridag og få købt alle julegaver. Jeg har været færdig FØR 1. december mange gange. Det er så skønt, for så er der bedre tid til at julehygge.
  • Spring over støvsugning hver anden gang. Uanset hvor hårdt du kæmper, er der gran alle vegne. Så kan du give den gas, når ’julen’ skal pakkes væk igen.
  • Sidst, men ikke mindst: Nyd december – slankekure, fitness eller ’al mad skal være hjemmelavet’ gemmer vi til 1. januar.

Jeg håber, du får en helt fantastisk jul og et godt nytår.

Arbejder for meget i julen, og får du de tillæg, du har ret til? Tjek reglerne her