I alt 11 mødte frem til mødet 14. januar 2019 for de medarbejdere, der er berørt af konkursen i legetøjsfirmaet Top-Toy, der står bag Fætter BR og Toys’R’Us.

 

Der har været Fætter BR i Viborg, Skive, Herning, Holstebro og Nykøbing Mors og Toys’R’Us i Viborg, Herning og Holstebro.

 

To af de fremmødte var Caroline Askov Jacobsen, 21 år, og 24-årige Amanda Jørgensen, der har været elever i henholdsvis Toys’R’Us i Herning og i Viborg.

 

- Vi ville have været færdige den 31. juli 2019, men nu skal vi ud og finde en ny elevplads, og vi mangler både fagprøve og sidste skoleophold, så det er en rigtig træls situation, fortalte de.

 

For eleverne gælder det, at kurator for konkursboet efter Top-Toy har pligt til så vidt muligt at finde andre virksomheder til de berørte. Top-Toys HR-afdeling arbejder på at skaffe eleverne mulighed for at færdiggøre deres uddannelse andre steder. Hvis du er elev og gerne vil høre mere om dine muligheder, så kontakt HK MidtVest.

 

Det gælder også, hvis du ikke er elev men én af de andre fritstillede medarbejdere, der ikke havde mulighed for at være til mødet.


Ring til os på 7011 4545. Eller skriv til os på midtvest@hk.dk

 

Caroline Askov Jacobsen og Amanda Jørgensen.

Caroline Askov Jacobsen og Amanda Jørgensen er to af de elever, der er berørte af konkursen i Top-Toy.

 

Håbet blev slukket

 

- Efter rekonstruktionen blev godkendt havde man gået og håbet, men så gik der fire arbejdsdage, og så blev alt lys slukket, og vi fik at vide, at Top-Toy var konkurs. Det har været en rigtig svær situation, fortalte Mie Blak Nielsen, 24 år, og 33-årige Jesper Nollin Pedersen, der var to af de andre fremmødte.

 

Mie Blak Nielsen har været souschef for Toys’R’Us i Herning. I alt har hun tilbragt fem år i Top-Toy. Jesper Nollin Pedersen har været souschef for Toys’R’Us i Viborg og har tilbragt næsten ni år i Top Toy.

Mie Blak Nielsen og Jesper Nollin Pedersen

Mie Blak Nielsen og Jesper Nollin Pedersen har været i Top-Toy i henholdsvis fem og ni år.

 

Nogle er allerede i job

 

- Da jeg blev fritstillet, begyndte jeg med det samme at kigge mig om efter et nyt job, og i løbet af kun en uge har jeg fået 15 henvendelser og har været til fire samtaler, kunne Mie Blak Nielsen fortælle.

 

Hun har fået nyt job. Hun skulle 15. januar 2019 starte som souschef hos Sunset Boulevard i Herning.

 

Jesper Nollin Pedersen har også fået henvendelser gennem sit netværk.

 

- Det viser, at medarbejderne fra Top-Toy er af så god kvalitet, at folk rigtig gerne vil have os. Så det er dejligt, og jeg har tænkt mig at tage til de samtaler, jeg bliver budt ind til. Jeg overvejer også, om tiden er moden til at realisere en drøm om at blive selvstændig, som jeg har haft i nogle år, sagde han.

 

 

Det kan HK hjælpe med

 

Rina Lørup Hoff, der er faglig sagsbehandler i HK Handel MidtVest, forklarede, hvordan HK MidtVest blandt andet kan hjælpe medlemmerne med at lave en anmeldelse til Lønmodtagernes Garantifond, der træder til og sikrer de ansattes løn, når en arbejdsgiver må dreje nøglen i en konkurs.

 

Hun fortalte også, hvordan HK kan hjælpe med at gennemgå udbetalingerne fra LG for at sikre, at de er korrekte, og yde bistand ved eventuelle retssager.

 

Endelig kan HK MidtVest hjælpe medlemmerne med lån i den tid, det varer, inden der sker udbetaling fra Lønmodtagernes Garantifond, så de stadig kan betale husleje med mere.

Faglig sagsbehandler i HK Handel MidtVest Rina Lørup Hoff fortæller, hvordan de fritstillede Top-Toy medarbejdere skal forholde sig.

Rina Lørup Hoff, faglig sagsbehandler i HK Handel MidtVest, fortalte, hvordan HK kan hjælpe med at lave en anmeldelse til Lønmodtagernes Garantifond.

 

HK MidtVest jobformidler Lone Bjørnkjær deltog også i mødet og fortalte om HK JobBørs, der matcher HK-medlemmer, der er på udkig efter nyt job, med arbejdsgivere, der leder efter en ny medarbejder.

 

Jobformidler Lone Bjørnkjær og karrierevejleder Hanne Lund-Nielsen fra HK MidtVest kan også hjælpe med sparring omkring CV og ansøgning og med gode råd om kompetenceudvikling. Ifølge overenskomsten, som de fritstillede medarbejdere er dækket af, er der mulighed for at søge Kompetencefonden om støtte til kurser.

Jobformidler hos HK MidtVest Lone Bjørnkjær fortæller de fritstillede Top-Toy medarbejdere om blandt andet HK JobBørs.

Lone Bjørnkjær, jobformidler i HK MidtVest, fortalte, hvad de fritstillede Top-Toy medarbejdere kan bruge HK JobBørs til.

 

- Det bedste, I kan gøre, er at dygtiggøre jer, så I får nye kompetencer på jeres CV, lød rådet fra Lone Bjørnkjær.

 

Det skal vi bruge for at anmelde dit krav

For, at HK kan anmelde dit krav til Lønmodtagernes Garantifond, skal vi have din ansættelseskontrakt, opsigelse og fritstilling, lønsedlen for december 2017 samt alle lønsedler for 2018, din gældende vagtplan samt oplysning om, hvornår du i 2018 har holdt ferie eller feriefridage med løn.
Artiklen er opdateret 15. januar 2019

DU FÅR HJÆLP TIL AT FINDE OG SØGE JOB

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.