Undersøgelse: Ulovligheder i virksomheder

Foto: Lisbeth Holten

 

En ung mand, som havde slået fire fortænder med rod ud, blev sendt videre til en anden tandlæge med sine tænder i en pose - fordi de var lige ved at lukke. En anden patient kunne tandlægen af uvisse grunde ikke få sig selv til at fortælle, at der var en mistanke om kræft - hvorfor hun fik den besked noget akavet af en uvidende Ditte Nielsen ude ved receptionen.

Det er et par af de eksempler, Ditte Nielsen kan komme på fra sin ansættelse som tandklinikassistent på en tidligere arbejdsplads.
- Det er symptomatisk for de to tandlægers manglende engagement og ligegyldighed i forhold til deres patienter og en berøringsangst over for ting, som var svære. De var ikke interesserede i besværlige behandlinger - kun hurtige behandlinger, som gav gode penge, siger Ditte Nielsen.

Læs også: Hver 6. har oplevet ulovligheder eller kritisable forhold på arbejdspladsen
- Men det resulterede i - for mig - nogle voldsomt grænseoverskridende episoder, som forargerede mig, og som gjorde, at jeg også mistede respekten for min chef.

Ditte Nielsen snakkede med familie, venner og enkelte kolleger om det. Ligesom hun kort overvejede, om det var noget, hun måske skulle gå videre med til Tandlægeforeningen eller HK. Men det blev ved de korte tanker.

- I mit fag bliver man allerede fra skolen nærmest opdraget med, at hvis man sladrer om tandlægen, så er man illoyal og ukollegial. Det var en lille arbejdsplads, og jeg ønskede ikke at skabe ballade. Men det handlede da også om en frygt for, at det i sidste ende kun ville gå ud over mig selv, hvis jeg sladrede.

Ditte Nielsen er et opdigtet navn. Medlemmets rigtige identitet er redaktionen bekendt.

Læs også: Hvad gør du, hvis du oplever ulovligheder på arbejdspladsen?

5 gode råd fra HK/Privats advokat

Mens offentligt ansatte er beskyttede mod at blive fyret eller straffet af arbejdsgiveren for at fortælle om ulovligheder, har privatansatte ikke den samme sikkerhed. Klara Elisabeth Hoffritz, Advokat i HK/Privat, har følgende råd:

1. Brug din tillidsrepræsentant (hvis du har en)
Snak med din tillidsrepræsentant, om det du har erfaret/oplevet, hvis I har en. Han eller hun kan som særligt beskyttet medarbejder tage det videre til de rette personer i virksomheden. 

2. Gå til din nærmeste leder (medmindre det er vedkommende, der er problemet)
I så vid udstrækning det er muligt, bør du gå ad kommandovejen. Altså starte med at høre din nærmeste leder, om de overhovedet er opmærksomme på, at det og det foregår, - meget gerne på skrift.

3. Kontakt HK, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre 
Som ansat har man en loyalitetspligt over for sin arbejdsgiver, som siger, at du ikke må skade din virksomhed. Derfor skal du være varsom med at påstå, at noget er ulovligt. For det er sjældent sort-hvidt. Og hvis du fortæller noget, som det viser sig ikke at være hold i, kan arbejdsgiveren hævde, at du har brudt din loyalitetspligt og skadet virksomheden. Det kan være vanskeligt at finde den rette vej gennem sådan et forløb. Søg hjælp hos HK i forhold til, hvordan du skal gribe det an.

4. Udfør opgaven, med mindre der er liv og levned på spil
Du kan heller ikke nægte at udføre en opgave, du bliver beordret, med mindre at der er liv og levned på spil. Til gengæld er det i udgangspunktet arbejdsgiverens ansvar. Så du kan godt sige fra og helst på skrift, men på et tidspunkt er det meget muligt, at du er nødt til at makke ret og acceptere, at der er nogen med flere stjerner på skulderen end dig, som i sidste ende påtager sig ansvaret. Vær dog varsom med alt, der er strafbart.

5. Notér eventuelt situationer og samtaler ned, og brug din sunde fornuft

Før løbende dagbog for dig selv om, hvad du oplever, hvem du taler med, hvad du får af reaktion osv. Sørg for at have udprint eller på anden vis kopi af de mailkorrespondancer, sms, chats mv. du har med din leder eller andre om din bekymringer. Og vær varsom med direkte at optage samtaler, hvis du ikke har fået eksplicit lov til det af dem, der høres i samtalen. I stedet kan du lave dit eget referat fra møder og lignende, som beskriver, hvad du mener, du har hørt. Og lav det, så hurtigt du kan, efter at mødet er slut, og husk at sætte dato på det. Hvis du på nogen måde mundtligt bliver chikaneret eller truet, er det en god ide, at du straks sætter dig til tasterne og skriver til den pågældende, hvordan du har opfattet det, personen netop har fortalt dig. Kontakt herefter HK så hurtigt som muligt.