I de seneste par år har flere af verdens techgiganter annonceret planer om at bygge kolossale datacentre i Danmark. Hvorfor vælger de Danmark, og hvilke muligheder og udfordringer følger med?

Det ser vi nærmere på i denne episode af DataSnak, hvor vi har besøg af chief market managerJakob Dybdal Christensen fra COWI.

Han er medforfatter til en nylig rapport om de store datacentre, og hvorfor de bliver placeret i Danmark og resten af Norden:

 

"I de senere år har Norden tiltrukket et betydeligt antal datacenter investeringer. Det omfatter betragtelige investeringer fra ”cloud” og ”hyperscale” investorer som Facebook, Google, AWS og Apple.

Således har Facebook netop offentliggjort potentielle udvidelser i både Sverige og Danmark mens AWS er ved at etablere tre nye datacentre i Stockholms området. Apple arbejder på to meget store sites i Danmark."

 

Rapporten ser på potentialet og udviklingen af datacenter-markedet og undersøger også hvilke styrker og fordele Norden kan tilbyde.

Det handler blandt andet om energimæssig forsyningssikkerhed, lave energipriser, politisk stabilitet og muligheder for udvidelse, fortæller Jakob Dybdal Christensen.

 

Til sidst er der naturligvis tiprunde som vi plejer, og Jakob slipper oven i købet af med at give hele to tips, incl. podcastens foreløbig absolut mest tidskrævende!

 

 

Links

Rapporten “Data Centre Opportunities in the Nordics” kan læses her

Jakob Dybdal Christensen, COWI - LinkedIn

Ingeniøren har lavet en solid dækning af muligheder og udfordringer når det handler om datacentre i Danmark (Disclosure: Medvært Anders laver også podcast med Teknologiens Mediehus).

 

Tips

Jeppe: Køb et årskort til et teater - fx Husets Teater i København

Adam: Prøv Wordpress 5.0 - især med den nye editor, Gutenberg

Anders: Sorted 3 - task manager med fin kalender-planlægning

Jakob: Podcast fra Mindwork: “Hjernen på overarbejde”

Jakobs bonustip: Læs Marcel Proust - “På sporet af den tabte tid” (Det er podcastens mest tidskrævende og ambitiøse tip - det tog Jakob TRE ÅR!)

 

PRAKTISK

DataSnak sætter fokus på relevante it-faglige og it-politiske emner og nørder igennem på helt specifikke temaer. Formålet er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra It-professionelles hverdag.

Redaktør på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell som sammen med Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen er de faste værter på podcasten, der udkommer hvert 14. dag.

Tak fordi du lytter med – får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk