Første hold af unge HK'ere i hovedstadsområdet gik i november i gang med en talentuddannelse. Det er første gang den løber af stablen i regi af HK Hovedstaden og på tværs af alle sektorerne. Fire af de 20 deltagere er medlemmer i HK Kommunal Hovedstaden. Og hver måned indtil uddannelsen slutter, taler vi med en af de fire fra det kommunale område. Denne gang er det Elsebeth Sørensen:

Elsebeth Sørensen, 34 år, voksenelev i Brøndby Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen:

Elsebeth Sørensen– Jeg hørte om uddannelsen fra min tillidsrepræsent og tænkte, at det kunne være rigtig godt at bygge lidt ekstra på min kontoruddannelse. Og så lød det tiltalende at lære noget om at skabe forandringer og arbejde med fællesskaber. Begge dele er jo meget vigtigt både på arbejdspladsen og i en organisatorisk sammenhæng. Desuden tænkte jeg, at det også var en god måde at presse mig selv lidt på, fordi jeg nogen gange synes, at det kan være meget grænseoverskridende at skulle ud og snakke med nye mennesker. Men via talentuddannelsen her bliver jeg tvunget til det, og det er rigtig godt. Det giver mere mening, når man opsøger folk på grund af et konkret projekt, som vi arbejder med i forbindelse med uddannelsen.

Et godt mix

Jeg er meget tilfreds med forløbet af uddannelsen, fordi den er et godt mix af spændende foredrag og øvelser. Det er utrolig inspirerende. Og så er jeg også glad for, at vi skal lave en opgave, der tager udgangspunkt i vores egen arbejdsplads. Det er en rigtig god anledning til at komme rundt i forvaltningen, hvor jeg er, lære folk at kende og få en snak, der også kan række ud over det rent faglige.

I sidste weekend havde vi på uddannelsen besøg af en, der fortalte om HK's struktur. Det er super at få den del med, for det gør det nemmere at finde rundt i en større organisation, som både HK og en kommune typisk er.

At få ting til at ske

Alt i alt ser jeg uddannelsen som yderst relevant og en, jeg allerede nu kan bruge i det daglige. Jeg bliver bedre til at skabe netværk, og til at stille de rigtige spørgsmål til de rigtige mennesker. Det er jo vigtigt i alle livets forhold for at få et ordentligt svar.

Det bedste ved uddannelsen er, at jeg møder mennesker, der har samme tanker og idealer som mig og samme interesse for at skabe fællesskaber, være med til at skabe forandringer og få ting til at ske, som gavner det store flertal.

Jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil på sigt rent arbejdsmæssigt. Men det skulle ikke undre mig, at det kommer til at involvere aktivitet i en faglig og organisatorisk sammenhæng. For det er for mig en god måde at være med til at gøre en forskel på. Og det ved jeg i hvert fald, at jeg gerne vil.