Det er vigtigt at lave både en god ansøgning og et godt CV, når jagten på drømmejobbet sættes ind. Men det er også vigtigt at have et rigtig godt billede af sig selv, der kan sendes med til den potentielle arbejdsgiver. Derfor tilbyder HK Østjylland, at alle medlemmer af fagforeningen kan få taget et foto helt gratis.

- Vi rådgiver medlemmerne i alt omkring deres ansøgning og CV, men vi kunne ikke rigtig hjælpe dem med at fuldende det med et godt CV-foto. Mange brugte måske et lidt gammelt foto, eller et foto, der ikke helt lever op til kravene om et professionelt udseende. Det fik os til at finde kameraet frem og invitere til CV-foto, fortæller Pia Jensen, kommunikationsmedarbejder i HK Østjylland.

 

Gratis billede til dit CV

En beslutning, der er blevet taget rigtig godt imod hos medlemmerne. I 2018 kom 228 medlemmer forbi på de dage, hvor kameraet er stillet op. En af dem er Tine Sørensen.

- Jeg var jobsøgende og havde et ældre, tilklippet feriebillede på mit cv. Jeg var ikke helt tilfreds, men syntes alligevel, det var bedre end et tidligere pasfoto, jeg havde fået taget hos en fotograf.
Jeg blev opmærksom på HK´s tilbud om cv-foto gennem nyhedsmail, og tænkte at det skulle have et forsøg, så jeg mødte op hos HK på dagen, fik en god kop kaffe, mens jeg ventede på, at det blev min tur. Der var et par stykker før mig. Pia var supersød og meget tålmodig, og sammen fandt vi en god foto-vinkel, som gav mig – der ellers ikke er særlig fotogen – et rigtig godt billede til mit cv.
Jeg fik alle billederne med hjem på en usb-stik, og kunne i ro og mag få alle kigget igennem. Inden jeg gik, sagde Pia, med et glimt i øjet, at hvis jeg ikke var tilfreds, kunne jeg altid komme igen, siger Tine Sørensen.

En gang om måneden stiller Pia Jensen op til fotografering og så kan medlemmerne bare komme forbi.

- Man skal ikke tilmelde sig. Til gengæld må man finde sig i, at der kan være kø, siger Pia Jensen.

Hun tager alle de billeder, der skal til, for at medlemmet er tilfreds og har fået det ønskede foto til CV’et.

- Når man får lavet et pasfoto, så er der kun et eller få skud i kameraet. Men hos Pia får man mulighed for at prøve sig lidt frem. Hun guider i forhold til, hvordan man skal stå og hjælper en med at se så godt ud som muligt. Det var en rigtig god oplevelse, og jeg er meget tilfreds med det foto, jeg endte med at bruge, fortæller Tine Sørensen.

Medlemmet opfordres til at medbringe egen USB-nøgle. Så får man nemlig alle billederne med hjem og kan sidde derhjemme i fred og ro og finde det bedste billede.

Har du også brug for et gratis billede til dit CV, så klik her og find den næste dato, hvor Pia Jensen står klar med kameraet.