SAMDATA har i sin IT-politiske strategi besluttet at være proaktiv på en række områder. To af de strategiske fokusområder er kønsfordelingen på IT-arbejdsmarkedet og digital sikkerhed.

 

Vi har inviteret Oktavía Jónsdóttir og Maia Kahlke Lorentzen til at inspirere delegeretmødet.

 

Oktavía Jónsdóttir rådgiver om digitaliseringens indflydelse på vores rettigheder i almindelighed og på arbejdslivet i særdeleshed. Hun har i over et årti arbejdet med integreret og helhedsorienteret sikkerhed og hjulpet individer og organisationer verden over med risikohåndtering og psykosocial støtte.

 

Maia Kahlke Lorentzen er konsulent og teknologiaktivist med mange års erfaring i NGO-sektoren både i Danmark og verden over hvor hun har med arbejdet med diversitetstræning og rådgivet om inklusion på arbejdspladsen. Hun arbejder med digital dannelse og cybersikkerhed og bekæmpelse af online chikane.

 

De to eksperter stiller skarpt på hvordan udfordringerne på de to områder kan imødekommes i dagligdagen ude på arbejdspladserne. 

 

Deres oplæg bliver fulgt op af et live interview i selskab med den uafhængige journalist Henrik Chulu.